Салат з фунчозой і яловичиною
Інгредієнти:
- Фунчоза — 2 рулону
- Часник
- Огірки середні — 2 шт.
- Перець солодкий болгарський — 1 шт.
- Морква — 1 шт.
- Перець пекучий — 1 шт. (для краси візьміть 2 різнокольорових перцю, будемо використовувати їх верхню частина)
- Кінза
- Яловичина — 150-200 р.
- Соєвий соус — 1-2 ст. л.
- Олія кунжутна — 0,5 ч. л.
- Перець у млині
- Аджика
- Коріандр (насіння кінзи)
- Олія рослинна
- Столовий оцет — 1 ст. л.
Приготування:
1. Фунчозу заливаємо окропом і накриваємо кришкою хвилин на 7 — 10.
2. Яловичину нарізаємо на тоненькі смужки. Відокремлюємо ретельно всі прожилки, шматочки жиру, інакше їх буде дуже неприємно відчувати в салаті. Одним таким шматочком зіпсуєте враження від усього салату.
3. У нагріту сковороду наливаємо трохи олії і кладемо яловичину. Відразу ж починаємо помішувати, щоб не підгоріла.
4. Яловичина, порізана на тонкі смужки, смажиться досить швидко. М’ясо готове, відставляємо поки в сторону, щоб остигало.
5. Цим часом фунчоза вже готова. Зливаємо воду через сито
і промиваємо холодною водою. Ставимо сито на яку-небудь чашку, щоб з фунчозы стекла вода.
6. Огірки нарізаємо соломкою і відправляємо в глибокий салатник.
7. Також нарізаємо соломкою солодкий перець і відправляємо до огірків.
8. Моркву натираємо на корейській тертці і додаємо в салатник.
9. Шаткуємо кінзу і звичайно теж додаємо до овочів.
10. У пекучих перців відрізаємо верхні частини і дрібно нарізаємо їх. Додаємо перці в салатницю. Ось така вийшла овочева краса.
11. Додаємо в салат смажену яловичину.
12. Вливаємо соєвий соус. Вливайте по смаку або 1 або 2 ложки, хто любить солоніша. Ми з вами зовсім не солили салат, замінивши його соєвим соусом. Відразу ж додаємо кунжутне масло. Не перелийте багато, воно сильно пряне.
13. Беремо фунчозу руками, вичавлюємо з неї рештки води і рвемо на дві, три частини, щоб зручніше є, але це не обов’язково.
14. Ставимо сковороду з маслом на плиту, нам буде потрібно розпечене масло.
15. У цей час нарізаємо дрібно часник і викладаємо його в центр фунчозы купкою.
16. Беремо сковороду з розпеченим маслом (будьте обережні) і потихеньку виливаємо на часник, тільки на часник, нікуди більше. Це дає сильний, дуже смачний аромат.
17. Все ретельно перемішуємо. Додаємо столовий оцет ( за смаком можете додати 1/2 ложки).
18. Перчимо сумішшю перців з млина, це краще ніж з пачки, запах і смак дивовижні, але якщо у вас немає млини, піде і з пачки.
19. На кінчику ножа додаємо отжики, любите гостре, додайте трохи більше. Зверху додаємо трохи насіння кінзи, розтерши їх руками.
20. Все ретельно перемішуємо. Салат ставимо на годину — дві в холодильник.
Виймаємо. Розкладаємо на порційні тарілки.
Красотища. Смакота.
Приємного апетиту!