Прості рецепти з фото салатів з фунчозой в домашніх умовах

Салат з фунчозой і яловичиною

Інгредієнти:

  • Фунчоза — 2 рулону
  • Часник
  • Огірки середні — 2 шт.
  • Перець солодкий болгарський — 1 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Перець пекучий — 1 шт. (для краси візьміть 2 різнокольорових перцю, будемо використовувати їх верхню частина)
  • Кінза
  • Яловичина — 150-200 р.
  • Соєвий соус — 1-2 ст. л.
  • Олія кунжутна — 0,5 ч. л.
  • Перець у млині
  • Аджика
  • Коріандр (насіння кінзи)
  • Олія рослинна
  • Столовий оцет — 1 ст. л.

Приготування:

1. Фунчозу заливаємо окропом і накриваємо кришкою хвилин на 7 — 10.

2. Яловичину нарізаємо на тоненькі смужки. Відокремлюємо ретельно всі прожилки, шматочки жиру, інакше їх буде дуже неприємно відчувати в салаті. Одним таким шматочком зіпсуєте враження від усього салату.

3. У нагріту сковороду наливаємо трохи олії і кладемо яловичину. Відразу ж починаємо помішувати, щоб не підгоріла.

4. Яловичина, порізана на тонкі смужки, смажиться досить швидко. М’ясо готове, відставляємо поки в сторону, щоб остигало.

5. Цим часом фунчоза вже готова. Зливаємо воду через сито

і промиваємо холодною водою. Ставимо сито на яку-небудь чашку, щоб з фунчозы стекла вода.

6. Огірки нарізаємо соломкою і відправляємо в глибокий салатник.

7. Також нарізаємо соломкою солодкий перець і відправляємо до огірків.

8. Моркву натираємо на корейській тертці і додаємо в салатник.

9. Шаткуємо кінзу і звичайно теж додаємо до овочів.

10. У пекучих перців відрізаємо верхні частини і дрібно нарізаємо їх. Додаємо перці в салатницю. Ось така вийшла овочева краса.

11. Додаємо в салат смажену яловичину.

12. Вливаємо соєвий соус. Вливайте по смаку або 1 або 2 ложки, хто любить солоніша. Ми з вами зовсім не солили салат, замінивши його соєвим соусом. Відразу ж додаємо кунжутне масло. Не перелийте багато, воно сильно пряне.

13. Беремо фунчозу руками, вичавлюємо з неї рештки води і рвемо на дві, три частини, щоб зручніше є, але це не обов’язково.

14. Ставимо сковороду з маслом на плиту, нам буде потрібно розпечене масло.

15. У цей час нарізаємо дрібно часник і викладаємо його в центр фунчозы купкою.

16. Беремо сковороду з розпеченим маслом (будьте обережні) і потихеньку виливаємо на часник, тільки на часник, нікуди більше. Це дає сильний, дуже смачний аромат.

17. Все ретельно перемішуємо. Додаємо столовий оцет ( за смаком можете додати 1/2 ложки).

18. Перчимо сумішшю перців з млина, це краще ніж з пачки, запах і смак дивовижні, але якщо у вас немає млини, піде і з пачки.

19. На кінчику ножа додаємо отжики, любите гостре, додайте трохи більше. Зверху додаємо трохи насіння кінзи, розтерши їх руками.

20. Все ретельно перемішуємо. Салат ставимо на годину — дві в холодильник.

Виймаємо. Розкладаємо на порційні тарілки.

Красотища. Смакота.

Приємного апетиту!