Покроковий рецепт яблучного пирога в духовці з фото

Рецепт пирога з яблуками в духовці

Інгредієнти:

  • Яйця — 3 шт.
  • Цукор — 1 склянка

  • Борошно — 1 склянка

  • Сметана — 2 ст. л.

  • Масло вершкове — 50 г.

  • Яблука — 3-4 шт.

  • Горіхи волоські — 1/4 склянки

  • Кориця — 1/2 ч. л.

  • Сік лимона — 1-2 ч. л.

Приготування:

  • Яйця збити з цукром до білого, додати сметану, борошно і все добре перемішати.
  • Сковороду або форму з високими бортами змастити вершковим маслом, посипати сухарями або манною крупою.

  • Яблука помити, розрізати на половинки, вийняти серцевину і нарізати тонкими часточками. Розкласти на дно форми віялом, рівним шаром, полити соком лимона, присипати цукром,

  • корицею і посипати дрібно нарізаними горіхами. Я блоки залити отриманою яєчною сумішшю,

  • зверху покласти дрібні шматочки залишився вершкового масла.

Випікати в гарячій духовці, розігрітій до 200°, 25-30 хвилин, поки верх не зарум’яниться.

Викласти на тарілку, дати трохи охолонути, посипати цукровою пудрою. Дружина любить їсти пиріг гарячим, запиваючи холодним молоком.

Приємного апетиту!