Рецепт пирога з яблуками в духовці
Інгредієнти:
- Яйця — 3 шт.
- Цукор — 1 склянка
- Борошно — 1 склянка
- Сметана — 2 ст. л.
- Масло вершкове — 50 г.
- Яблука — 3-4 шт.
- Горіхи волоські — 1/4 склянки
- Кориця — 1/2 ч. л.
- Сік лимона — 1-2 ч. л.
Приготування:
- Яйця збити з цукром до білого, додати сметану, борошно і все добре перемішати.
- Сковороду або форму з високими бортами змастити вершковим маслом, посипати сухарями або манною крупою.
- Яблука помити, розрізати на половинки, вийняти серцевину і нарізати тонкими часточками. Розкласти на дно форми віялом, рівним шаром, полити соком лимона, присипати цукром,
- корицею і посипати дрібно нарізаними горіхами. Я блоки залити отриманою яєчною сумішшю,
- зверху покласти дрібні шматочки залишився вершкового масла.
Випікати в гарячій духовці, розігрітій до 200°, 25-30 хвилин, поки верх не зарум’яниться.
Викласти на тарілку, дати трохи охолонути, посипати цукровою пудрою. Дружина любить їсти пиріг гарячим, запиваючи холодним молоком.
Приємного апетиту!