Чудовий рецепт смачного пісного борщу з квасолею, буряком і капустою.
Інгредієнти
-
2 чашки
— квасоля
-
1 шт.
— буряк (велика)
-
2 шт.
— морква
-
1 шт.
— помідори
-
1/4 качана
— капуста
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста
-
2 ст. л.
— томатна паста
-
4 зубчики
— часник
-
3 шт.
— лавровий лист
-
5 ст. л.
— рослинна олія
-
1 ч. л.
— перець (горошини)
-
1 ст. л.
— сіль
Рецепт приготування
2 чашки сухої квасолі попередньо замочуємо у воді на ніч (12-24 години).
Після замочування квасоля промиваємо 5-6 разів, заливаємо 4 літрами води і ставимо на вогонь. Воду солимо і варимо квасолю 30 хвилин, постійно прибираючи піну. Додаємо воду в міру необхідності.
Очищену буряк нарізаємо соломкою і викладаємо до квасолі. Варимо буряк з квасолею 20 хвилин.
Капусту нарізаємо шматочками, моркву — соломкою, часник з цибулею — дрібно.
Підготовлену капусту кладемо в каструлю, додаємо горошки перцю.
Великий помідор надрізаємо, заливаємо на 30-60 секунд гарячою водою, потім у холодну і легко очищаємо. Підготовлений помідор дрібно нарізаємо.
У маслі 2-3 хвилини обсмажуємо цибулю, викладаємо моркву, смажимо 2-3 хвилини і викладаємо подрібнений помідор. Додаємо в овочеву піджарку томатну пасту, 1 ополоник бульйону і тушкуємо 3-4 хвилини.
Викладаємо овочеву піджарку в борщ, додаємо часник і лавровий лист.
Варимо пісний ароматний борщ 10 хвилин і відразу подаємо. Приємного апетиту!