Пісний борщ з квасолею


Чудовий рецепт смачного пісного борщу з квасолею, буряком і капустою.

Інгредієнти

  • 2 чашки

    — квасоля

  • 1 шт.

    — буряк (велика)

  • 2 шт.

    — морква

  • 1 шт.

    — помідори

  • 1/4 качана

    — капуста

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 2 ст. л.

    — томатна паста

  • 4 зубчики

    — часник

  • 3 шт.

    — лавровий лист

  • 5 ст. л.

    — рослинна олія

  • 1 ч. л.

    — перець (горошини)

  • 1 ст. л.

    — сіль

Рецепт приготування

    2 чашки сухої квасолі попередньо замочуємо у воді на ніч (12-24 години).


    Після замочування квасоля промиваємо 5-6 разів, заливаємо 4 літрами води і ставимо на вогонь. Воду солимо і варимо квасолю 30 хвилин, постійно прибираючи піну. Додаємо воду в міру необхідності.


    Очищену буряк нарізаємо соломкою і викладаємо до квасолі. Варимо буряк з квасолею 20 хвилин.


    Капусту нарізаємо шматочками, моркву — соломкою, часник з цибулею — дрібно.


    Підготовлену капусту кладемо в каструлю, додаємо горошки перцю.


    Великий помідор надрізаємо, заливаємо на 30-60 секунд гарячою водою, потім у холодну і легко очищаємо. Підготовлений помідор дрібно нарізаємо.


    У маслі 2-3 хвилини обсмажуємо цибулю, викладаємо моркву, смажимо 2-3 хвилини і викладаємо подрібнений помідор. Додаємо в овочеву піджарку томатну пасту, 1 ополоник бульйону і тушкуємо 3-4 хвилини.


    Викладаємо овочеву піджарку в борщ, додаємо часник і лавровий лист.

    Варимо пісний ароматний борщ 10 хвилин і відразу подаємо. Приємного апетиту!