Оброблення тіста
9. Тісто збільшилося вдвічі, стало пишним. Викладаємо його на стіл припорошений борошном. Зовсім трохи його навіть не місимо, а підправляємо в колобок і тісто готове для оброблення.
10. Відрізаємо один шматок тіста, інше, щоб не сохло, знову кладемо в чашку і прикриваємо кришкою. Відрізаний шматок розрізаємо на частини. Дивлячись які великі пиріжки ви хочете, такі нарізайте і шматки.
11. Шматки тіста розкачуємо на коржі. У середину кожного коржика викладаємо нашу начинку.
12. Спочатку з’єднуємо два протилежні краї коржа.
13. Тепер склеюємо з заклеєним краях.
14. А тепер посилюємо нашу склеювання пальцями по всій ліпленні. Піднімати пиріжок зі столу не треба. Добре зліпили його, пальцями закріпили.
15. Тепер можна підняти зі столу і зверху зробити такий гребінець, загортаючи кінці зліпки під кутом один за іншим. Хтось потім вирівнює ці гребінці, а хтось залишає так.
16. Готові пиріжки викладаємо на обробну дошку ніжно змащену борошном. Саме змащену, а не посипану. Тобто посипали і надлишки струсили. Близько один до одного не кладіть. Треба щоб між пиріжками був вільний простір. Так робимо все пиріжки.