Пиріжки. Тісто для пиріжків + пиріжки з яйцем і зеленою цибулею

Пиріжки з яйцем, з цибулею, на дріжджовому тесті

Інгредієнти:

  • Вода — 500г.
  • Картопля — 1-2 шт. (200гр)
  • Дріжджі — 3 ч. л.
  • Цукор — 1-2 ст. л.
  • Сіль — 1 ч. л.
  • Борошно — 7 склянок
  • Рослинне масло — 1 склянку (3/4 +1/4)
Начинка:
  • Яйця зварені круто — 10 шт.
  • Рис відварений — 1 стакан
  • Масло вершкове або топлене — 70-100г.
  • Зелена цибуля — 2 пучка
  • Зелень петрушки, кінзи
  • Сіль, перець
  • Масло для смаження пиріжків

Приготування:

1. Готуємо картопляний відвар. Картоплю чистимо, миємо, ріжемо на дрібні шматочки і відварюємо в 500 г води. Коли картопля буде готовий, він повинен трошки розваритися, охолоджуємо його разом з відваром і в блендері подрібнюємо до однорідної маси. Якщо немає блендера, подрібніть все толкушкой, якою зазвичай робите картопляне пюре.

2. Відвар повинен бути однорідний, без грудочок, приблизно як картопляний кисіль. Охолоджуємо до температури 40°-45°.

3. Картопляну суміш (відвар) виливаємо в глибоку чашку. Додаємо дріжджі, сіль, цукор, цукор можна зменшити, але мінімум 1 столову ложку необхідно додати. Виливаємо 3/4 склянки рослинного масла. Все перемішуємо і додаємо пару склянок борошна.

4. Заважаємо до тих пір, поки не вийде однорідна маса без грудочок. Консистенція маси приблизно як на оладки. Тісто закриваємо кришкою і залишаємо на 20-30 хвилин, при кімнатній температурі, щоб дріжджі активувалися.

До речі, тісто у нас виходить пісне, але дуже смачне. Немає ні тваринних жирів, ні яєць, ні молока, так що ті хто дотримується посту, чи з інших причин не вживає тваринних жирів, може сміливо їсти ці пиріжки. Ну хіба тільки прибрати з рецепту начинки вершкове масло.

5. Пройшло 20 хвилин, наше тісто підійшло. Виливаємо ще 1/4 склянки рослинного масла і частинами додаємо борошно, щоб можна було замісити тісто. Вимішуємо тісто до тих пір, поки можна перемішати лопаткою, потроху додаючи борошно.