Пиріжки. Тісто для пиріжків + пиріжки з яйцем і зеленою цибулею

Продовжуємо вимішувати руками

4. На робочу поверхню де будемо вимішувати тісто, насипаємо борошно і викладаємо тісто з чашки. Руки трохи змастимо рослинним маслом і почнемо вимішувати тісто на столі руками.

5. Дріжджове тісто не потрібно сильно забивати борошном, воно має бути м’яким. Пиріжки або пироги повинні виходити такими пористими, повітряними. Вимішуємо тісто на столі 4-5 хвилин.

6. Тісто готове. Поміщаємо наш колобок в чашку, закрити харчовою плівкою і ставимо в тепле місце на 1-1,5 години, щоб воно збільшилося в 2 рази. Як тільки воно збільшиться, значить готове для використання. Можна випікати.

Я вже писав в одному з рецептів, що я зазвичай ставлю в духовку електроплити, звичайно не включаючи її, закриваю двері. І включаю в духовці світло. Цього тепла зазвичай достатньо. Хтось ставить в мікрохвильовку і закриває дверцята, теж не включаючи. А хто-то огортає рушником.

7. Минуло трохи більше часу ніж 1 годину, приблизно 1 годину 20 хвилин, подивіться, як у нас добре піднялося тісто.

8. На стіл насипати зовсім трохи борошна і викладаємо тісто. Зовсім трохи подмесим. Коли будете викладати тісто на стіл, зверніть увагу яке пористе тісто у нас вийшло.

9. Накриємо рушником і даємо тісту відпочити 10-15 хвилин. Наше тісто готове. Можемо починати пекти пиріжки.

Успіхів усім!