Тісто для пиріжків на дріжджах
Таке тісто відмінно підійде не тільки для пиріжків, але і для домашніх пирогів. Довго не черствіє, дуже м’яке і пишне.
Інгредієнти:
- Тепле молоко — 1 стакан
- Тепла вода — 1 стакан
- Рослинне масло — 100 мл
- Яйця — 2 шт.
- Сметана — 2 ст. л.
- Дріжджі сухі — 2 ч. л.
- Сіль — 1 ч. л.
- Цукор — 2 ст. л.
- Борошно — 6-7 склянок
Приготування:
1. Спочатку активуємо дріжджі. Дріжджі висипаємо в миску, додаємо трохи, приблизно половину столової ложки цукру і вливаємо теплу воду. Добре перемішуємо і відставляємо в сторону на 10-15 хвилин. Ми побачимо коли дріжджі почнуть підніматися шапочкою.
2. Дріжджі активувалися. Додаємо сіль, цукор, що залишився, яйця, сметану і рослинне масло. Всі добре розмішуємо віночком і додаємо тепле молоко. Знову розмішуємо.
3. Борошно додаємо частинами. Додали частину, добре розмішали, знову додали, знову розмішали і т. д., поки не додамо все борошно або поки ви не побачите, що
тісто вже готове до вымешиванию руками.