Пиріжки. Тісто для пиріжків + пиріжки з яйцем і зеленою цибулею

Тісто для пиріжків на дріжджах

Таке тісто відмінно підійде не тільки для пиріжків, але і для домашніх пирогів. Довго не черствіє, дуже м’яке і пишне.

Інгредієнти:

  • Тепле молоко — 1 стакан
  • Тепла вода — 1 стакан
  • Рослинне масло — 100 мл
  • Яйця — 2 шт.
  • Сметана — 2 ст. л.
  • Дріжджі сухі — 2 ч. л.
  • Сіль — 1 ч. л.
  • Цукор — 2 ст. л.
  • Борошно — 6-7 склянок

Приготування:

1. Спочатку активуємо дріжджі. Дріжджі висипаємо в миску, додаємо трохи, приблизно половину столової ложки цукру і вливаємо теплу воду. Добре перемішуємо і відставляємо в сторону на 10-15 хвилин. Ми побачимо коли дріжджі почнуть підніматися шапочкою.

2. Дріжджі активувалися. Додаємо сіль, цукор, що залишився, яйця, сметану і рослинне масло. Всі добре розмішуємо віночком і додаємо тепле молоко. Знову розмішуємо.

3. Борошно додаємо частинами. Додали частину, добре розмішали, знову додали, знову розмішали і т. д., поки не додамо все борошно або поки ви не побачите, що

тісто вже готове до вымешиванию руками.