Смачні білоруські пиріжки книші з начинкою з картопляного пюре з додаванням ріпчастої цибулі, кропу з бездріжджового тіста.
Інгредієнти
Для тіста:
-
400 гр.
— мука
-
120 мл
— вода (тепла)
-
120 мл
— рослинна олія
-
2 шт.
— куряче яйце
-
1 ч. л.
— розпушувач
-
1 ч. л.
— оцет (9%)
-
1/2 ч. л.
— сіль
Для начинки:
-
600-700 гр.
— картопля
-
1 шт.
— ріпчаста цибуля (великий)
-
2 гілочки
— кріп
-
2 ст. л.
— рослинна олія
-
1 ст. л.
— вершкове масло
-
за смаком
— перець (мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
У мисці перемішуємо вінчиком яйце (1 шт) з рослинним маслом (120 мл), оцтом і теплою водою. В іншій мисці перемішуємо борошно з розпушувачем. Підготовлену поступово вливаємо яєчну суміш в борошно, постійно помішуючи. Замішуємо тісто, накриваємо і залишаємо на столі на 40 хвилин.
Очищену картоплю нарізаємо на невеликі шматочки і відварюємо 15-20 хвилин. В рослинному маслі (2 ст. л.) подрібнену цибулю обсмажуємо. Готову картоплю зливаємо, розминаємо з вершковим маслом (1 ст. л.), додаємо цибулю в олії, подрібнений кріп, сіль, перець і перемішуємо. Начинка для книшів готова.
Готове тісто ділимо на 2 частини. Розкачуємо кожну частину в прямокутник 30 х 40 см. Викладаємо на кожен прямокутник з краю по половині підготовленої картопляної начинки.
Розподіляємо по всьому краю.
Звертаємо тісто з картопляною начинкою в рулет.
Ділимо рулет на 8 рівних частин і розрізаємо.
У кожній частині з одного кінця скріплюємо щільно краю, перевертаємо скріпленої стороною вниз і з’єднуємо кінці верхньої частини, залишаючи невеликий отвір.
Начинку у книшів вминаем трохи всередину. Отримуємо гарні невеликі пиріжки.
Викладаємо підготовлені книші на змащене деко, змащуємо яйцем (1 шт.). Випікаємо смачні книші в духовці при 190 градусах 40 хвилин. Готові ароматні книші подаємо злегка теплими. Приємного апетиту!