Пиріг з вишнею. Рецепт з фото покроково

Приготування крему:

  • Горіхи і шоколад подрібнити. Вишню, якщо заморожена — розморозити, якщо свіжа — вийняти кісточки.

  • Вершки збити з цукром до отримання густого крему.
  • Подрібнені горіхи і шоколад додати в крем і перемішати ложкою. 3-5 ст. л. крему відкласти для прикраси пирога.

  • Вишню додати в крем, також відклавши 10-12 шт. для прикраси.

Приготування пирога:

  • Для подальшого приготування пирога нам потрібно глибока форма (миска), ємністю 1,2 літра або трохи більше.

  • Всю внутрішню поверхню форми застеляємо харчовою плівкою.

  • На дно форми і її бічні сторони викладаємо як мозаїку трикутники коржа, повністю повторюючи внутрішню поверхню форми.

  • 1/4 частина крему укладаємо на дно форми, зверху викладаємо трикутники коржа. Поверх трикутників викладаємо половину залишився крему, знову викладаємо трикутники по поверхні крему, викладаємо залишився крем, розрівнюємо і зверху укладаємо коло.
  • Зайві трикутники прибираємо і підсушуємо на сковороді до сухариків.

  • Плівку з країв форми загортаємо на пиріг. Рукою ущільнюємо у формі вміст пирога.

  • Форму закриваємо кришкою і ставимо в холодильник на 5-6 годин.

Виймаємо пиріг з холодильника, виймаємо з форми.

Акуратно знімаємо плівку і ставимо пиріг на блюдо.

Змащуємо пиріг відкладеним кремом по всій поверхні,

прикрашаємо вишнями і шоколадом, якщо залишилися крихти, посипаємо ними пиріг.

Пиріг готовий. Але якщо він постоїть в холодильнику ще кілька годин, то просочиться сильніше і стане ще смачніше.

Якщо щось не зрозуміло в тексті, будь ласка дивіться фотографії.

На жаль я не встиг сфотографувати пиріг в розрізі. Як тільки його розрізали, відразу все уплели за обидві щоки, було не до фото.

Приємного апетиту!