Приготування крему:
- Горіхи і шоколад подрібнити. Вишню, якщо заморожена — розморозити, якщо свіжа — вийняти кісточки.
- Вершки збити з цукром до отримання густого крему.
- Подрібнені горіхи і шоколад додати в крем і перемішати ложкою. 3-5 ст. л. крему відкласти для прикраси пирога.
- Вишню додати в крем, також відклавши 10-12 шт. для прикраси.
Приготування пирога:
- Для подальшого приготування пирога нам потрібно глибока форма (миска), ємністю 1,2 літра або трохи більше.
- Всю внутрішню поверхню форми застеляємо харчовою плівкою.
- На дно форми і її бічні сторони викладаємо як мозаїку трикутники коржа, повністю повторюючи внутрішню поверхню форми.
- 1/4 частина крему укладаємо на дно форми, зверху викладаємо трикутники коржа. Поверх трикутників викладаємо половину залишився крему, знову викладаємо трикутники по поверхні крему, викладаємо залишився крем, розрівнюємо і зверху укладаємо коло.
- Зайві трикутники прибираємо і підсушуємо на сковороді до сухариків.
- Плівку з країв форми загортаємо на пиріг. Рукою ущільнюємо у формі вміст пирога.
- Форму закриваємо кришкою і ставимо в холодильник на 5-6 годин.
Виймаємо пиріг з холодильника, виймаємо з форми.
Акуратно знімаємо плівку і ставимо пиріг на блюдо.
Змащуємо пиріг відкладеним кремом по всій поверхні,
прикрашаємо вишнями і шоколадом, якщо залишилися крихти, посипаємо ними пиріг.
Пиріг готовий. Але якщо він постоїть в холодильнику ще кілька годин, то просочиться сильніше і стане ще смачніше.
Якщо щось не зрозуміло в тексті, будь ласка дивіться фотографії.
На жаль я не встиг сфотографувати пиріг в розрізі. Як тільки його розрізали, відразу все уплели за обидві щоки, було не до фото.
Приємного апетиту!