Для тіста:
- Яйця — 2 шт.
- Масло вершкове — 100 г.
- Цукор — 120 р.
- Какао — 2 ч. л.
- Борошно — 100 р.
- Розпушувач — 2 ч. л.
Для крему:
- Вершки 33-35% — 300 мл (беріть вершки які знаєте, що можна збити)
- Цукор — 100 р.
- Вишня без кісточок — 250 р.
- Горіхи мигдалю — 50 р.
- Шоколад темний — 50 р.
Приготування:
Тісто для коржа:
- У глибокій ємності з’єднати борошно, какао, розпушувач, цукор, перемішати.
- Масло розтопити на сковороді і додати до сухої суміші, перемішати.
- Яйця збити міксером, додати до одержаної суміші.
Тісто має вийти як густа сметана
Приготування коржа:
- Деко застеляємо пекарським папером, змащуємо рослинним маслом.
- Викладаємо ложкою тісто на папір, розрівнюємо його по всій поверхні паперу, товщиною близько 0,5 див.
- Ставимо в нагріту до 180° духовку на 15 хвилин. Виймаємо з духовки, злегка остуджуємо і вирізаємо з коржа фігурки (одне коло, по діаметру вашої форми, у якій ви будете готувати (збирати) пиріг і трикутники висотою 10-12 див).
- Знімаємо їх з паперу та викладаємо їх гіркою на будь-яку страву.