Простий рецепт смачного пирога з квашеною капустою і сушеними грибами.
Інгредієнти
Для тіста:
-
400 гр.
— мука
-
7 гр.
— дріжджі (сухі)
-
5 шт.
— куряче яйце
-
100 гр.
— вершкове масло (розтоплене)
-
0,5 склянки
— молоко (тепле)
-
1 ч. л.
— цукор
-
1 щіпка
— сіль
Для начинки:
-
800 гр.
— капуста (квашена)
-
50 гр.
— гриби (сушені)
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста
-
3 шт.
— куряче яйце
-
1 ч. л.
— кмин (за бажанням)
-
за смаком
— перець (чорний)
Рецепт приготування
Сушені гриби попередньо заливаємо окропом мінімум на 2 години. Молоко розігріваємо максимум до 38 градусів (вище цієї температури дріжджі загинуть і тісто не зійде). У блендері змішуємо борошно, яйця (2 шт.), сіль, дріжджі і цукор.
Постійно перемішуючи, додаємо тепле розтоплене масло.
Вливаємо тепле молоко і замішуємо однорідне тісто.
Тісто переміщаємо в миску, накриваємо і залишаємо на столі на 1-1,5 години.
Цибулю з разбухшими грибами дрібно нарізаємо. Цибулю обсмажуємо в маслі 5 хвилин додаємо підготовлені гриби.
Якщо капуста дуже кисла, промиваємо, віджимаємо і викладаємо до цибулі і грибів. Смажимо квашену капусту близько 15 хвилин.
Перчимо і за бажанням додаємо кмин.
Збільшене вдвічі розкачуємо тісто в тонкий прямокутник. Змащуємо збитими яйцями (3 шт.). Викладаємо підготовлену ароматну начинку.
Рівномірно розподіляємо по прямокутника, залишаючи краю, звертаємо в рулет і закріплюємо кінці.
Викладаємо пиріг у змащену форму. Змащуємо залишками яєчної суміші і відправляємо в розігріту духовку до 200 градусів на 40 хвилин.
Перед подачею ароматний пиріг охолодити, нарізаємо і подаємо. Приємного апетиту!