Омлет — 7 смачних рецептів приготування в духовці

3. Смачний омлет без молока в духовці

Омлет на швидку руку можна приготувати навіть без молока. Це бюджетне, просте, в теж час корисне і поживне блюдо. Для приготування знадобляться тільки 3 інгредієнта, які, напевно, вже зараз чекають вас на кухні. Рецепт дуже виручає, коли поснідати потрібно максимально швидко і смачно.

Інгредієнти:

  • одне яйце
  • чайна ложка м’якого вершкового масла
  • щіпка солі

Приготування:

Якщо плануєте приготувати більше омлету, збільшуйте продукти відповідно до кількості яєць.

1. У миску вливаємо сире яйце. Додаємо невелику щіпку солі, на смак. З допомогою виделки або звичайного віночка збовтуємо все до максимальної однорідності. В масі не повинно залишатися білкових або желточных згустків.

2. Цей рецепт на швидку руку. Але, при бажанні, ви можете включити до складу дрібно нарубленное м’ясо чи ковбасу, тертий сир, нарізані томати, зелень, спеції і так далі.

3. Підготуємо форму для випікання. Якщо готуєте омлет з більшої кількості яєць, то можна брати містку форму. А для рецепта на одне яйце підійде силіконова форма для кексу або звичайнісінька жаростійка гуртка. Її потрібно намазати м’яким маслом. Але, якщо використовуєте форму з силікону, то її можна не змащувати.

4. Піч нагріваємо до 190 градусів. Відправляємо туди форму з яйцем. Час випічки, відповідно, залежить від розміру страви. Коли маса підніметься, зверху не буде рідини, з’явиться легка рум’яна кірочка — можна вимкнути духовку.

Трохи охолоджуємо і приступаємо до трапези! Приємного апетиту!