Омлет — 7 смачних рецептів приготування в духовці

2. Омлет по-селянськи в духовці з ковбасою і помідорами

До складу такої страви ви можете додавати будь-які продукти, які вам подобаються і підходять за складом. Ковбаса, сосиски, курка, помідори, солоні огірочки, оливки, сир і так далі. Я пропоную вам такий склад. Спосіб приготування простий. Якщо готуєте на 1-2 персони, то кількість інгредієнтів можна зменшити.

Інгредієнти:

  • 8 яєць середнього розміру
  • один солодкий перець
  • 150 грам ковбаси або шинки
  • 100 грам сиру
  • один середній томат
  • сіль, мелений перець на смак
  • 200 мілілітрів молока
  • зелень на смак

Приготування:

1. Яйця розбиваємо по містку глибоку миску.

2. Перемішуємо їх віночком до однорідності, щоб не залишалося окремих згустків. Додаємо на смак сіль і знову перемішуємо.

3. Солодкий перець миємо і вичищаємо насіння. Нарізаємо очищені стінки кубиками невеликого розміру. Таким же чином нарізаємо і помідор. Його, до речі, можна попередньо очистити. Але це за бажанням.

4. Шинку теж нарізаємо кубиками, порівняними з перцем. Зелень миємо й дрібно нарубаем. Сир тремо великою теркою.

5. Перекладаємо сюди всі інгредієнти. Перчимо на смак і вимішуємо однорідну масу.

6. Форму для випічки змащуємо м’яким вершковим або олією. Виливаємо сюди суміш яєць, шинки і овочів. Вирівнюємо ложкою.

7. Духовку нагріваємо до 180 градусів. Форму відправляємо в піч до готовності, приблизно на 35 хвилин. Потім дамо трохи охолонути, перед нарізанням.

Приємного апетиту!