Омлет — 7 смачних рецептів приготування в духовці

Інгредієнти:

  • 6 сирих яєць
  • 300 мілілітрів молока
  • 20 грам масла вершкового
  • сіль на смак

Приготування:

1. Так як на підготовку маси для омлету часу йде мало, відразу ставимо нагріватися духовку на 190 градусів.

Перше правило ідеального омлету — правильне співвідношення молока до яєць. Це приблизно 1:1. Тобто на одне яйце середнього розміру припадає приблизно 50-55 мілілітрів рідини.

2. Вливаємо яйця в миску. Всипаємо пару щіпок солі на смак. Вливаємо молоко. Краще, якщо воно буде кімнатної температури. Але якщо ви тільки дістали його з холодильника, нічого страшного. Перемішуємо все звичайним віночком. Не повинно залишатися жовтих і прозорих згустків.

3. Форму для випічки рясно змащуємо вершковим маслом, по дну і боків. Вливаємо сюди масу.

Ще один секрет високого омлету — форма для випічки. Вона повинна бути з високими бортами і відповідного розміру. Маса, яку ви туди кладете, повинна доходити приблизно на 2/3 тари, не менше.

4. Відправляємо в гарячу піч на 30-40 хвилин. Після охолодження він трохи осяде, це нормально. При цьому, він все одно буде пишним.

Нарізаємо на порційні шматки. При подачі можна полити розтопленим вершковим маслом. Приємного апетиту!