Інгредієнти:
- 6 сирих яєць
- 300 мілілітрів молока
- 20 грам масла вершкового
- сіль на смак
Приготування:
1. Так як на підготовку маси для омлету часу йде мало, відразу ставимо нагріватися духовку на 190 градусів.
Перше правило ідеального омлету — правильне співвідношення молока до яєць. Це приблизно 1:1. Тобто на одне яйце середнього розміру припадає приблизно 50-55 мілілітрів рідини.
2. Вливаємо яйця в миску. Всипаємо пару щіпок солі на смак. Вливаємо молоко. Краще, якщо воно буде кімнатної температури. Але якщо ви тільки дістали його з холодильника, нічого страшного. Перемішуємо все звичайним віночком. Не повинно залишатися жовтих і прозорих згустків.
3. Форму для випічки рясно змащуємо вершковим маслом, по дну і боків. Вливаємо сюди масу.
Ще один секрет високого омлету — форма для випічки. Вона повинна бути з високими бортами і відповідного розміру. Маса, яку ви туди кладете, повинна доходити приблизно на 2/3 тари, не менше.
4. Відправляємо в гарячу піч на 30-40 хвилин. Після охолодження він трохи осяде, це нормально. При цьому, він все одно буде пишним.
Нарізаємо на порційні шматки. При подачі можна полити розтопленим вершковим маслом. Приємного апетиту!