Омлет — 7 смачних рецептів приготування в духовці

5. Як готувати омлетные мафіни в духовці

Пропоную вам приготувати дуже смачний, звичний омлет в оригінальному виконанні. Таке блюдо оцінить навіть дитина, яка раніше омлет не любив їсти. Обов’язково спробуйте. Для цього вам знадобляться форми для кексів або мафінів. Можна, звичайно, по-старому, приготувати його в звичайній формі для випічки.

Інгредієнти:

  • 5 яєць середнього розміру
  • 100 мілілітрів молока
  • будь-яка начинка на смак (ковбаса, сир, шинка, м’ясо, овочі і так далі)

В даному випадку для начинки ми використовували одну невелику помідору і 30 грам вареної ковбаси.

Приготування:

1. Яйця розбиваємо по містку миску. Вливаємо молоко. Все перемішуємо до максимальної однорідності. Тільки при цьому умові омлет буде пишним.

Зручно відміряти потрібну кількість молока шкаралупу від яйця. На кожне розбите яйце призначена одна половина шкаралупи рідини. Тому, коли будете розбивати яйця, залиште одну половину шкарлупки і помийте її. Вона допоможе вам у цій справі.

2. Ковбасу і помідори дрібно нарізаємо. Як я вже говорила, можете брати та інші продукти на смак. Кладемо їх в рівних кількостях по формочках, приблизно наполовину. Силіконові форми не потребують змащування олією. Тепер доливаємо омлет практично до країв.

Можете приготувати омлет і без начинки. У цьому випадку, просто залийте яєчно-молочну масу у форму для мафінів.

3. Відправляємо в піч, нагріту до 180 градусів. Випікаємо до легкої рум’яності. Мафіни повинні стати пишними. На поверхні не повинно залишатися рідкої маси.

Спочатку дамо їм трохи охолонути, потім дістаємо з форм і подаємо до столу.