Дуже смачні оладки двох видів: з половини тесту на кефірі готуємо класичні оладки без добавок, у другу половину додаємо шматочки яблука і ароматну чорницю.
Інгредієнти
-
2 склянки
— кефір (тепла)
-
2-2,5 склянки
— мука
-
1 шт.
— куряче яйце
-
1 ч. л.
— сода (харчова)
-
1 ст. л.
— цукор
-
1 щіпка
— сіль
-
1/2 шт.
— яблуко
-
1 жменю
— чорниця
-
за смаком
— цукрова пудра
-
за смаком
— рослинна олія
Рецепт приготування
У миску розбиваємо яйце, додаємо сіль, цукор і збиваємо.
Додаємо теплий кефір (розігріваємо в мікрохвильовці або в закритому пакеті в гарячій воді), соду і швидко перемішуємо. Відразу починаємо додавати порціями борошно і перемішуємо. Якщо кефір рідкий, то додаємо 2,5 склянки борошна, якщо густий, то 2 склянки. Замішуємо густе тісто, яке будемо брати ложкою. Залишаємо заготовку для оладок на 15 хвилин.
Готове тісто ділимо на 2 частини. Першу частину викладаємо ложкою на розігріту олію (по 1,5 ст. л.).
Обсмажуємо пишні оладки з 2-х сторін на середньому вогні до коричневої скоринки.
Другу половину тесту на кефірі змішуємо з очищеним нарізаним яблуком і чорницею.
Викладаємо тісто з добавками по 1,5 ст. л. на один оладок і обсмажуємо з 2-х сторін.
Ароматні млинці з чорницею і яблуком посипаємо цукровою пудрою і подаємо гарячими. Класичні оладки подаємо з соусом із сметани і кропу. Приємного апетиту!