Оладки з яблуком і чорницею


Дуже смачні оладки двох видів: з половини тесту на кефірі готуємо класичні оладки без добавок, у другу половину додаємо шматочки яблука і ароматну чорницю.

Інгредієнти

  • 2 склянки

    — кефір (тепла)

  • 2-2,5 склянки

    — мука

  • 1 шт.

    — куряче яйце

  • 1 ч. л.

    — сода (харчова)

  • 1 ст. л.

    — цукор

  • 1 щіпка

    — сіль

  • 1/2 шт.

    — яблуко

  • 1 жменю

    — чорниця

  • за смаком

    — цукрова пудра

  • за смаком

    — рослинна олія

Рецепт приготування

    У миску розбиваємо яйце, додаємо сіль, цукор і збиваємо.


    Додаємо теплий кефір (розігріваємо в мікрохвильовці або в закритому пакеті в гарячій воді), соду і швидко перемішуємо. Відразу починаємо додавати порціями борошно і перемішуємо. Якщо кефір рідкий, то додаємо 2,5 склянки борошна, якщо густий, то 2 склянки. Замішуємо густе тісто, яке будемо брати ложкою. Залишаємо заготовку для оладок на 15 хвилин.


    Готове тісто ділимо на 2 частини. Першу частину викладаємо ложкою на розігріту олію (по 1,5 ст. л.).


    Обсмажуємо пишні оладки з 2-х сторін на середньому вогні до коричневої скоринки.


    Другу половину тесту на кефірі змішуємо з очищеним нарізаним яблуком і чорницею.


    Викладаємо тісто з добавками по 1,5 ст. л. на один оладок і обсмажуємо з 2-х сторін.


    Ароматні млинці з чорницею і яблуком посипаємо цукровою пудрою і подаємо гарячими. Класичні оладки подаємо з соусом із сметани і кропу. Приємного апетиту!