Окрошка — рецепти приготування на кефірі з мінералкою

5. Смачна окрошка з ковбасою на кефірі з мінералкою без газу

Газована вода надає окрошці особливу пікантність. Але якщо у вас не виявилося під рукою або ви просто не хочете її вживати, то можна скористатися звичайною мінеральною водою без газу.

Інгредієнти:

  • Літр кефіру (будь-якої жирності);
  • Півкіло будь ковбаси або відвареного мяса;
  • Сіль і перчик на смак;
  • Півлітра сметани;
  • Літр води;
  • 3 свіжих огірочка;
  • Гірчиця на смак;
  • 5 відварених картоплин;
  • Зелень на смак;
  • 5 яєць, зварених круто.

Приготування:

1.Якщо огірки у вас свіжі і не мають жорсткої шкірки, то їх можна не очищати. В іншому випадку, шкірку краще видалити. Нарізати маленькими кубиками. Перекласти в каструльку.

2.Таким же чином нарізати і всі інші продукти – невеликими кубиками. За бажанням, звичайно, ви можете використовувати і інший спосіб нарізки.

3.Всі нарізані продукти перемішати. Додати дрібно нарубану зелень.

4.Прохолодний кефір, воду і сметанку розмішати в одній мисці. Посолити і приперчити на смак. Відлити трохи в чашку і розмішати там 1-2 чайні ложки гірчиці. Знову повернути в кефірну суміш, розмішати. Так гірчицю легше буде розподілити в масі.

5.З’єднати кефірний бульйон з нарізаними продуктами. Добре розмішати. Вже зараз можна подавати окрошечку до столу. Але смачніше вона стане через 1-2 години, проведених в холодильнику.