4. Рецепт окрошки дієтичної
Окрошка, сама по собі дуже легка. Особливо, якщо не додавати в її склад ковбасу. Її легко можна замінити відвареним м’ясом. Наприклад, курячою грудкою.
Інгредієнти:
- Одна куряча грудка (можна використовувати індичку або кролика);
- Зелень на смак;
- Літр знежиреного кефіру;
- 3 варених яйця (круто);
- Сіль і мелений перчик на смак;
- 2 невеликі варені картоплини;
- Одна невелика редька;
- 5 редисок;
- Пару невеликих огірочків;
- 0,5 або 1 літр газованої мінералки.
Приготування:
1.Відварити до готовності грудку. Щоб м’ясо було смачніше, можна додати в бульйон при варінні лаврушки і горошини запашного перцю. Потім її потрібно повністю остудити.
2.Продукти для цієї страви ви можете нарізати, як звикли. Наприклад, кубиками або соломкою. Головне, щоб вони були приблизно однаковими за формою і розміром. З’єднати їх в одній мисці.
3.Посипати дрібно нарубаною зеленушкой, посолити і приперчити на смак. Все добре перемішати. Воду змішати з кефіром.
4.Залити нарізані продукти рідкою основою. Розмішати і прибрати в прохолоду на годинку.