Окрошка — рецепти приготування на кефірі з мінералкою

4. Рецепт окрошки дієтичної

Окрошка, сама по собі дуже легка. Особливо, якщо не додавати в її склад ковбасу. Її легко можна замінити відвареним м’ясом. Наприклад, курячою грудкою.

Інгредієнти:

  • Одна куряча грудка (можна використовувати індичку або кролика);
  • Зелень на смак;
  • Літр знежиреного кефіру;
  • 3 варених яйця (круто);
  • Сіль і мелений перчик на смак;
  • 2 невеликі варені картоплини;
  • Одна невелика редька;
  • 5 редисок;
  • Пару невеликих огірочків;
  • 0,5 або 1 літр газованої мінералки.

Приготування:

1.Відварити до готовності грудку. Щоб м’ясо було смачніше, можна додати в бульйон при варінні лаврушки і горошини запашного перцю. Потім її потрібно повністю остудити.

2.Продукти для цієї страви ви можете нарізати, як звикли. Наприклад, кубиками або соломкою. Головне, щоб вони були приблизно однаковими за формою і розміром. З’єднати їх в одній мисці.

3.Посипати дрібно нарубаною зеленушкой, посолити і приперчити на смак. Все добре перемішати. Воду змішати з кефіром.

4.Залити нарізані продукти рідкою основою. Розмішати і прибрати в прохолоду на годинку.