3. Окрошка з курячою грудкою на кефірі і мінеральній воді
Окрошку можна сміливо назвати стравою на швидку руку. Якщо є більше часу на приготування, я готую її з курячою грудкою. Але і ковбаска теж підійде.
Інгредієнти:
- 3 огірка середнього розміру;
- 3 відварених яйця (круто);
- Одна грудка куряча середнього розміру;
- 5 відварених картоплин;
- Свіжа зелень на ваш смак (яка є під рукою);
- 2-4 зубчики часнику;
- 5 столових ложок сметанки або майонезу;
- Півтора літра мінералки;
- Півтора літра кефіру (краще пожирніше);
- Сіль і перчик на смак.
Приготування:
1.Першим ділом, відваримо яйця, курочку і картоплю. Яйця і картоплю варимо просто в підсоленій воді. Грудки промити, помістити в каструлю, залити водою, додати лаврушку, сіль і горошковый перчик. Таким чином, бульйон потім теж можна використовувати для інших страв.
2.Відварити до готовності і охолодити. Зняти шкіру, видалити кістки і нарізати дрібними шматочками.
3.Зелень дрібно нарубати. Інші продукти нарізати маленькими кубиками, як курочку. Все з’єднати в одній каструлі.
4.Кефір змішати з водою. Вони повинні бути максимально охолодженими. Сюди ж додати сметану і посолити на смак. Все добре розмішати. Залити суміш в овочі з куркою. По смаку, ви можете закисляти блюдо лимонним соком або кислотою. Хтось додає яблучний або винний оцет.
5.Перемішати супчик. Перед подачею краще прибрати в холод хоча б на годинку.