Окрошка — рецепти приготування на кефірі з мінералкою

Інгредієнти:

  • 2-4 відварних картоплини, залежно від розміру;
  • Половинка лимона;
  • 4 огірка середнього розміру;
  • 10 невеликих редисок;
  • Півтора літра мінералки среднегазерованной;
  • 4 відварених круто яйця;
  • Зелень свіжа на смак;
  • 200 грам сметани;
  • Пів-літри кефіру;
  • 300 грам слабосоленого філе сьомги;
  • Сіль і перчик мелений на смак.

Приготування:

1.Приготування почнемо з того, що поставимо варитися картоплю і яйця. Відразу ж поставимо мінералку в морозильник, щоб вона була максимально холодною (але не заледенелой).

2.Картоплю з яйцями остудити, почистити. Огірочок, редиску і зелень добре промити і обсушити. Зеленушку дрібно нарубати. Інші продукти нарізати кубиками невеликого розміру, сумірними один з одним.

3.Помістити все в один посуд. Тепер залишилося нарізати такими ж кубиками філе рибки. Відправити в основну масу. Все добре вимішати, щоб всі продукти рівномірно розподілилися між собою.

4.Залити цей салатик холодним кефіром. Додати сметанку, залити холодною водою з морозилки. Посолити і приперчити на смак. Все старанно розмішати. Якщо любите кисленькую окрошку, можете вичавити сік половини лимона.

Можна відразу подавати до столу або дати годинку настоятися в прохолодному місці.