Окрошка. 7 рецептів приготування холодного супу на квасі

6. Окрошка на квасі з яловичиною

Дуже смачна окрошка з класичним складом продуктів. Але замість ковбаси шматочки яловичини. Спробуйте, ви не пошкодуєте.

Інгредієнти:

8 — 10 порцій.

  • Яловичина 900 г
  • Картопля – 4 шт
  • Куряче яйце – 4 шт
  • Огірок (великий) – 1 шт
  • Редис – 5 – 6 шт
  • Стебло зеленої цибулі – 6 шт
  • Гілочки кропу – 4 шт
  • Гілочки петрушки – 4 шт
  • Сметана – за смаком
  • Квас – за смаком
  • Сіль – за смаком

Приготування:

1.Яловичину покласти в каструлю, залити водою, посолити, відварити до готовності. М’ясо повинно стати м’яким. Якщо шматок великий, то краще спочатку розрізати його на кілька частин, варити близько години. По готовності, дістати його з бульйону і дати охолонути.

2. У велику, глибоку миску для окрошки подрібнити промиту зелень. Нарізати кубиками охолоджену яловичину, картопля, огірок, яйця, редиску. По закінченню нарізки, можна перемішати всі інгредієнти між собою.

3. Розкласти суміш по глибоким суповым тарілках.

4. Залити кожну порцію смачним, не солодким квасом. Покласти сметану і сіль за смаком. Перемішати і можна їсти.

Приємного апетиту і легкого підкорення кулінарних вершин!