Окрошка. 7 рецептів приготування холодного супу на квасі

5. Рибна окрошка

Виявляється, що окрошку можна приготувати не тільки з морських продуктів, овочів і зелені, але і з риби. Тому цей рецепт дуже цікавий. Блюдо виходить незвичайним і смачним. Спробуйте і оцініть його самі.

Інгредієнти:

  • Філе білої риби (тріски) — 500 г
  • Квас хлібний — 1,5 л
  • Огірки свіжі — 3 шт
  • Яйця курячі — 3 шт
  • Картопля — 3 шт
  • Редька – 1 шт
  • Зелена цибуля — 1 пучок
  • Петрушка і кріп — 5 гілочок кожного
  • Гірчиця їдальня — 1. ч. л
  • Сметана (будь-якої жирності) — 3 ст. л
  • Сіль — за смаком

Приготування:

1.Рибне філе потрібно дуже добре промити в холодній воді. Після цього, покласти в каструлю, присолити, залити водою, поставити варитися на 15 – 20 хвилин.

2. Після закінчення часу, злити рідину, перекинувши вміст на друшляк. Дати їй повністю стекти. Риба трохи охолоне. Тепер її можна нарізати великими шматками.

Для цієї страви добре підходять судак, форель, горбуша або тріска.

3. Зварити картоплю, остудити його, нарізати дрібними кубиками.

4. Яйця, зварені круто, очистити і дрібно нарізати.

5. Редьку, огірки та зелень ретельно промити. Редьку очистити, натерти на дрібній тертці. Огірки нарізати дрібно кубиками. Зелень подрібнити.

Для того, щоб додати страві пікантності, можна свіжі огірки замінити маринованими або малосольними.

6. Цибулю нарізати так само, як і всі інші продукти. Або розтерти в ступі з гірчицею і сіллю. Такий варіант додасть особливий специфічний аромат.

Чим дрібніше нарізані інгредієнти, тим пахучіше і насиченою буде смак страви. Але тим не менш не повинна виходити каша.

7. Всі нарізані продукти, крім риби, з’єднати в чашці. Залити квасом.

Квас краще всього використовувати не солодкий.

Подавати на стіл порційно, розклавши шматки риби. Додатково можна поставити хліб і сметану.

Приємного апетиту і більше позитиву!