4. Окрошка на квасі
Окрошкою можна пригощати своїх домочадців не тільки в жарку сонячну погоду. Вона вгамує спрагу, залишить ситим на довгий час. Хрін і гірчиця посилять її смакові якості.
Інгредієнти:
- Огірки — 400 г
- Редис — 200 г
- Картопля — 6 шт
- Яйця — 4 шт
- Ковбаса варена — 300 г
- Зелень кропу — 100 г
- Зелена цибуля-150 г
- Квас — 2,5 л
- Сметана — за смаком
- Хрін — за смаком
- Гірчиця — за смаком
- Сіль — за смаком
Приготування:
1.Картопля промити, відварити з шкіркою, остудити і почистити. Нарізати дрібною соломкою.
2. Яйця зварити круто, відокремити від шкаралупи, нарізати дрібною соломкою.
3. Кріп подрібнити, пересипати в глибоку чашу і засипати сіллю. Перемішати ложкою так, як ніби бажаєте його розтерти.
4. Огірок, редис, ковбасу нарізати тонкою соломкою. Все складати до солоного кропу. Масу перемішати. Розкласти по глибоких тарілках. У кожну налити охолоджений квас. Розкласти потроху гірчицю і хрін.
Приємного апетиту!