Окрошка. 7 рецептів приготування холодного супу на квасі

4. Окрошка на квасі

Окрошкою можна пригощати своїх домочадців не тільки в жарку сонячну погоду. Вона вгамує спрагу, залишить ситим на довгий час. Хрін і гірчиця посилять її смакові якості.

Інгредієнти:

  • Огірки — 400 г
  • Редис — 200 г
  • Картопля — 6 шт
  • Яйця — 4 шт
  • Ковбаса варена — 300 г
  • Зелень кропу — 100 г
  • Зелена цибуля-150 г
  • Квас — 2,5 л
  • Сметана — за смаком
  • Хрін — за смаком
  • Гірчиця — за смаком
  • Сіль — за смаком

Приготування:

1.Картопля промити, відварити з шкіркою, остудити і почистити. Нарізати дрібною соломкою.

2. Яйця зварити круто, відокремити від шкаралупи, нарізати дрібною соломкою.

3. Кріп подрібнити, пересипати в глибоку чашу і засипати сіллю. Перемішати ложкою так, як ніби бажаєте його розтерти.

4. Огірок, редис, ковбасу нарізати тонкою соломкою. Все складати до солоного кропу. Масу перемішати. Розкласти по глибоких тарілках. У кожну налити охолоджений квас. Розкласти потроху гірчицю і хрін.

Приємного апетиту!