3. Класична окрошка з вареною ковбасою
Даний рецепт вважається класичним. Він має декілька варіантів свого приготування. Це залежить від того, в якій місцевості його використовують. Але суть приготування однакова.
Інгредієнти:
- Картопля – 300 г
- Огірки – 300 г
- Редис – 200 г
- Ковбаса варена – 200 г
- Куряче яйце – 4 шт
- Зелена цибуля – 30 г
- Петрушка – 30 г
- Кріп – 30 г
- Хлібний квас – 2 л
- Харчова сіль – 1 ч. л.
Приготування:
1.Яйця і картоплю скласти в каструлю, можна разом. Залити холодною водою. Поставити на вогонь. Варити картоплю в мундирі, а яйця круто.
2. По готовності, злити гарячу воду, залити знову холодною і добре остудити зварені інгредієнти. Потім очистити їх від шкірки і шкаралупи. Нарізати дрібними кубиками.
3. Огірки ретельно промити у воді, обтерти серветкою. Нарізати маленькими квадратиками, не видаляючи шкірку. Пересипати овоч до нарізаним яєць і картоплі.
Огірок слід очистити в тому випадку, якщо він має гіркуватий присмак або трохи переріс.
4. Редис промити, просушити. Зрізати з нього хвостики. Натерти його на дрібній тертці або подрібнити блендером.
Редиску можна нарізати кубиками, але тоді смак буде не таким насиченим.
5. Ковбасу також нарізати невеликими кубиками. Скласти в основну масу.
6. Всю зелень ретельно промити в проточній холодній воді. Подрібнити, висипати в чашку з нарізаною масою. Перемішати, поставити остудити в холодильник основу для окрошки на годину.
7. Перед подачею на стіл, залити охложденную масу холодним квасом. Додати трохи сметани, посолити. Все перемішати. Можна розливати по тарілках.
Подавати на стіл в якості частування і літнього супу для своїх знайомих і близьких.
По густоті страва має бути середнім.
Приємного вам апетиту та успіхів у приготуванні!