Окрошка. 7 рецептів приготування холодного супу на квасі

3. Класична окрошка з вареною ковбасою

Даний рецепт вважається класичним. Він має декілька варіантів свого приготування. Це залежить від того, в якій місцевості його використовують. Але суть приготування однакова.

Інгредієнти:

  • Картопля – 300 г
  • Огірки – 300 г
  • Редис – 200 г
  • Ковбаса варена – 200 г
  • Куряче яйце – 4 шт
  • Зелена цибуля – 30 г
  • Петрушка – 30 г
  • Кріп – 30 г
  • Хлібний квас – 2 л
  • Харчова сіль – 1 ч. л.

Приготування:

1.Яйця і картоплю скласти в каструлю, можна разом. Залити холодною водою. Поставити на вогонь. Варити картоплю в мундирі, а яйця круто.

2. По готовності, злити гарячу воду, залити знову холодною і добре остудити зварені інгредієнти. Потім очистити їх від шкірки і шкаралупи. Нарізати дрібними кубиками.

3. Огірки ретельно промити у воді, обтерти серветкою. Нарізати маленькими квадратиками, не видаляючи шкірку. Пересипати овоч до нарізаним яєць і картоплі.

Огірок слід очистити в тому випадку, якщо він має гіркуватий присмак або трохи переріс.

4. Редис промити, просушити. Зрізати з нього хвостики. Натерти його на дрібній тертці або подрібнити блендером.

Редиску можна нарізати кубиками, але тоді смак буде не таким насиченим.

5. Ковбасу також нарізати невеликими кубиками. Скласти в основну масу.

6. Всю зелень ретельно промити в проточній холодній воді. Подрібнити, висипати в чашку з нарізаною масою. Перемішати, поставити остудити в холодильник основу для окрошки на годину.

7. Перед подачею на стіл, залити охложденную масу холодним квасом. Додати трохи сметани, посолити. Все перемішати. Можна розливати по тарілках.

Подавати на стіл в якості частування і літнього супу для своїх знайомих і близьких.

По густоті страва має бути середнім.

Приємного вам апетиту та успіхів у приготуванні!