Окрошка. 7 рецептів приготування холодного супу на квасі

2. Пісна окрошка

Пісний варіант окрошки можна їсти не тільки в Піст, але і хоч цілий рік. Вона дуже смачна, свіжа. Якщо необхідно, додатково на стіл, можна поставити м’ясну нарізку або свіжий, ароматний хліб.

Інгредієнти:

  • Варена картопля — 3 шт
  • Варена буряк — 1 шт
  • Редис — 5 шт
  • Ріпчаста цибуля — 1 шт
  • Свіжий огірок — 1 шт
  • Петрушка свіжа — 5 гілочок
  • Кріп свіжий — 5 гілочок
  • Цибуля зелена — 4 шт
  • М’ята свіжа — 2 гілочки
  • Квас окрошковому — 1 л
  • Лимонний сік — для подачі
  • Сіль — за смаком
  • Чорний перець — за смаком

Приготування:

1.Слід заздалегідь відварити картоплю і буряк будь-яким способом. Остудити і очистити від шкірки, якщо варили в мундирі.

2. Нарізати кубиками середньої величини, огірок, картопля, буряк, цибулю і редис. Скласти їх в глибоку каструлю.

3. Зелень промити, струсити від вологи. Нарізати, як можна дрібніше, видавити свіжий лимонний сік, поперчити і посолити.

4. Все добре перемішати. Розкласти підготовлену основу по тарілках.

5. У кожну порцію налити квас. Перемішати і можна їсти.

Якщо ви готуєте заздалегідь окрошку, то не заливайте її квасом. Зробити це потрібно саме перед подачею на стіл.

Приємного апетиту, сонячного дня!