2. Найсмачніша сьомга в духовці
Інгредієнти:
- Шматок сьомги — 300-400 р.
- Масло вершкове заморожене
- Чорний перець або суміш 5 перців
- Лимон
- Італійські трави
- Сіль
- Фольга
Приготування:
1. Розрізати шматок сьомги. Беріть гострий ніж, інакше буде важко розрізати.
2. Повинно вийде 2 стейка.
3. Посипати їх сіллю, поперчити.
4. Засипати італійськими травами, відразу приємний запах попливе по кухні.
5. Перевернути рибу.
6. Все повторити, що робили перший раз. Тобто посолити, поперчити, посипати травами і поставити в холодильник на 40-60 хвилин.
7. Будемо робити формочки з фольги, розгорнути фольгу блискучою стороною всередину.
8. Взяти тертку, наше заморожене масло і
натерти масло на фольгу. При натиранні масла тримайте тертку навісу. Натираємо стільки, щоб вмістився шматок риби.
9. Покласти рибу на масло.
10. Зверху, на другу сторону також натерти масло.
11. Загорніть рибу у фольгу залишивши зверху трохи прочиненими.
12. Все теж саме зробити з другим стейком.
13. Ставимо в духовку на 25-30 хвилин при температурі 180°.
14. Виймаємо з духовки
15. і прямо у фользі кладемо на тарілки. Ви побачите, що на денці фольги залишилася невелика кількість масла, нічого страшного, риба від цього буде тільки соковитіше. На тарілку додаємо скибочки лимона. Як ви помітили, при готуванні ми лимон не вживали, щоб не відбити природний смак риби.
Налетайте поки гаряча, хоча вона й холодна і смачна.
Приємного апетиту!