Дуже смачне тушковане блюдо з молодої картоплі, кабачків, помідорів, перцю і ріпчастої цибулі, для аромату додаємо часник і копчене сало.
Інгредієнти
-
700 гр.
— картопля (молодий)
-
1 шт.
— кабачок
-
2 шт.
— помідори
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста
-
1/3 шт.
— перець (болгарський)
-
2 зубчики
— часник
-
3 скибочки
— сало (копчене)
-
1 ст. л.
— рослинна олія
-
за смаком
— перець (мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Копчене сало нарізаємо на шматочки і обсмажуємо з маслом, поки не витопиться жир. Шкварки прибираємо з каструлі, викладаємо нарізану цибулю, солодкий перець, подрібнений часник і обсмажуємо 8-10 хвилин.
Молоду картоплю миємо й соскабливаем ножем тонку шкірку. Підготовлену молоду картоплю з помідорами і кабачком нарізаємо кружечками. Смажене копчене сало викладаємо назад в каструлю. Кружечки картоплі викладаємо на обсмажену цибулю з перцем, посипаємо сіллю і меленим перцем.
На картоплю викладаємо кабачки, солимо і перчимо.
На кабачок кружечки помідорів. Вливаємо 150 мл. води, трохи струшуємо каструлю, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і накриваємо.
Тушкуємо ароматні овочі 25 хвилин, акуратно перевіряємо готовність картоплю і, якщо вона готова, вимикаємо вогонь і залишаємо овочі накритими ще на 10 хвилин.
Подаємо ароматні овочі з зеленню як гарнір або окремо зі свіжим салатом. Приємного апетиту!