Молоду картоплю з кабачками і помідорами


Дуже смачне тушковане блюдо з молодої картоплі, кабачків, помідорів, перцю і ріпчастої цибулі, для аромату додаємо часник і копчене сало.

Інгредієнти

  • 700 гр.

    — картопля (молодий)

  • 1 шт.

    — кабачок

  • 2 шт.

    — помідори

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 1/3 шт.

    — перець (болгарський)

  • 2 зубчики

    — часник

  • 3 скибочки

    — сало (копчене)

  • 1 ст. л.

    — рослинна олія

  • за смаком

    — перець (мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Копчене сало нарізаємо на шматочки і обсмажуємо з маслом, поки не витопиться жир. Шкварки прибираємо з каструлі, викладаємо нарізану цибулю, солодкий перець, подрібнений часник і обсмажуємо 8-10 хвилин.


    Молоду картоплю миємо й соскабливаем ножем тонку шкірку. Підготовлену молоду картоплю з помідорами і кабачком нарізаємо кружечками. Смажене копчене сало викладаємо назад в каструлю. Кружечки картоплі викладаємо на обсмажену цибулю з перцем, посипаємо сіллю і меленим перцем.


    На картоплю викладаємо кабачки, солимо і перчимо.

    На кабачок кружечки помідорів. Вливаємо 150 мл. води, трохи струшуємо каструлю, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і накриваємо.


    Тушкуємо ароматні овочі 25 хвилин, акуратно перевіряємо готовність картоплю і, якщо вона готова, вимикаємо вогонь і залишаємо овочі накритими ще на 10 хвилин.

    Подаємо ароматні овочі з зеленню як гарнір або окремо зі свіжим салатом. Приємного апетиту!