Смачні млинці на молоці з додаванням в тісто маку і лимонного соку. Ароматна начинка з вершкового сиру з додаванням цукру і ягід (чорниця).
Інгредієнти
Для тіста:
-
300 мл.
— молоко (2,8%)
-
140 гр.
— борошно (вищий сорт)
-
3 шт.
— куряче яйце
-
1 ст. л.
— цукрова пудра
-
1,5 ст. л.
— мак (насіння)
-
1 ст. л.
— сік лимона
-
1 ч. л.
— лимон (цедра)
Для начинки:
-
250 гр.
— сир (вершковий Сир і т. п.)
-
2 ст. л.
— цукрова пудра
-
1 жменю
— ягоди (чорниця або будь за смаком)
-
1 ч. л.
— лимон (цедра)
-
1/2 ч. л.
— ванільний цукор
Рецепт приготування
У мисці змішуємо борошно з цукровою пудрою, лимонною цедрою і додаємо яйця.
Вливаємо молоко і сік лимона.
Додаємо насіння маку.
Добре перемішуємо заготовку для млинців.
Гарячу сковороду з допомогою губки або кисті змащуємо рослинним маслом і вливаємо неповний ополоник підготовленого рідкого тіста. Випікаємо тонкі млинчики з 2-х сторін і викладаємо на тарілку. Виходить 10-12 млинців.
Для начинки у мисці змішуємо вершковий сир (Маскарпоне або т. п.) з цукровою пудрою, ванільним цукром і цедрою лимона.
Додаємо будь-які ягоди за смаком (чорниця, малина, полуниця) і добре перемішуємо.
На готові макові викладаємо млинці ароматну вершкову начинку з ягодами (по 1 ст. л.).
Звертаємо навпіл і ще раз навпіл.
Викладаємо смачні макові млинці з сирною начинкою на тарілку, посипаємо цукровою пудрою, за бажанням поливаємо рідким медом і відразу подаємо. Приємного апетиту!