М’ясо по-французьки в духовці — 8 кращих рецептів

6. М’ясо по-французьки з яловичини, в духовці

Треба щось терміново приготувати? Щоб було ситно, смачно і швидко в приготуванні? Якщо у вас є хороший шматок яловичої вирізки, пару репчатых цибулин, шматок сиру, майонез, ваша проблема вирішиться за кілька хвилин. Втім, використовувати можна не тільки яловичину. Головне, щоб м’ясо було хорошим, свіжим, не надто жилавим. Можливо, з прошарками жиру.

Отже, давайте приготуємо разом.

Інгредієнти:

  • 500 грам яловичої вирізки
  • 1-2 цибулини середнього розміру
  • сіль, мелений перець на смак
  • 300 грам сиру
  • майонез

Приготування:

1. М’ясо нарізаємо невеликими порційними пластинками завтовшки близько сантиметра. Викладаємо їх на стіл, прикриваємо пакетом. Відбиваємо з одного боку. Потім перевертаємо, знову відбиваємо через пакет.

Якщо ви використовували раніше заморожене м’ясо, то до моменту відбивання, воно повинно бути повністю розмороженим!

2. Деко вистилаємо пергаментом або фольгою. Кожен шматочок присаливаем з обох сторін. Викладаємо на деко. Зверху трохи перчимо.

3. Цибулю нарізаємо дрібним кубиком. За бажанням, можете нарізати його кільцями або соломкою. Це не важливо. Викладаємо його на кожну скибочку м’яса. Зверху промазуємо шаром майонезу.

4. Духовку нагріваємо до 180 градусах. Кожен шматок яловичини посипаємо тертим сиром. Відправляємо деко в духовку приблизно на 30-40 хвилин, до рум’яності верхівки.

М’ясо, під час випікання, віддає свій сік назовні. Тому, після виключення нагрівання, дайте страві постояти хвилин 15. Тоді він трохи охолоне і вбере свої соки назад.