М’ясо по-французьки в духовці — 8 кращих рецептів

5. Рецепт м’яса по-французьки з фаршем і помідорами

Фарш, на відміну від шматків м’яса, готується набагато швидше. Так і страви з нього користуються великою популярністю. Сьогодні я пропоную вам зробити м’ясо по-французьки з фаршем і картоплею. Страва на швидку руку, але дуже смачне.

Інгредієнти:

  • півкіло будь-якого м’ясного фаршу (наприклад, змішаний свинина+яловичина)
  • 1 цибулина середнього розміру
  • 50 грам сиру
  • сіль, мелений перець, базилік на смак
  • 50 грам майонезу
  • середній помідор

Приготування:

1. Фарш краще готувати безпосередньо перед приготуванням цієї страви. Якщо ви використовуєте тільки яловичину, він вийде сухуватим. Тому, можна підлити трохи води, щоб він став соковитіше. Підсолюємо на смак.

2. Форму для випікання вистилаємо силіконовим килимком або іншим покриттям для випічки. З фаршу формуємо котлетки, товщиною близько 1 сантиметра. З півкіло виходить приблизно 4 порції. Зверху приправляємо за смаком.

3. Змащуємо кожен шматочок майонезом. Цибулю ріжемо соломкою або кубиками. Посипаємо зверху. Якщо навіть у складі фаршу вже є цибулю, не нехтуйте додати його зверху. Адже лука в м’ясі багато не буває. Зверху викладаємо кружечки помідора.

4. Зверху теж змащуємо майонезом. Духовку нагріваємо до 180 градусів. Відправляємо сюди деко з м’ясом на 20 хвилин. Потім посипаємо сиром. Повертаємо в духовку ще на 10 хвилин.