4. М’ясо по-французьки в мультиварці
Мультиварка спрощує приготування багатьох страв. Тут можна приготувати м’ясо по-французьки. Воно виходить дуже соковитим, ніжним. Єдиний нюанс у тому, що рум’яної шапочки не вийде.
Пропоную вам такий рецепт.
Інгредієнти:
- 450 грам будь-якого м’яса без кістки
- 80 грам жирної сметани
- 900 грам картоплі
- 180 грам томатів
- 250 грам свіжих грибів
- 150 грам твердого сиру
- мускатний горіх, суміш перців на смак
- 180 грам цибулі ріпчастої
- гірчиця й сіль на смак
Приготування:
1. У сметану додаємо мелену суміш перців, мускатний горіх на смак. Додаємо сюди ж столову гірчицю. Приблизно 2 чайні ложки. Солимо на смак — досить чайної ложки. Розмішуємо до однорідності.
2. Картоплю миємо, очищаємо. Нарізаємо кружечками. Якщо вона занадто велика, можна нарізати напів — або чверть-колом.
3. Половину сметано-гірчичної маси викладаємо сюди. Вимішуємо до однорідності, щоб кожна скибочка картоплі був в соусі.
4. М’ясо нарізаємо дрібними шматочками, щоб потім запіканку простіше було викладати порційно. Заправляємо залишками соусу.
5. Викладаємо в чашу мультиварки м’ясо. Цибулю ріжемо кільцями або соломкою. Половину загальної кількості викладаємо на м’ясо. Гриби нарізаємо скибочками. Також викладаємо половину.
6. Тепер черга картоплі. Спочатку теж викладемо половину, поллємо виділеним соусом.
7. Тепер знову цибулю, гриби і картопля. Ріжемо кружечками помідори. Викладаємо зверху. Посипаємо натертим сиром.
8. Закриваємо кришку мультиварки. Встановлюємо режим «Випічка» на 45 хвилин. Потім відключаємо підігрів, відкриваємо кришку і дамо постояти хвилин 15. Потім можна нарізати порційно. Це легко зробити лопаткою.