М’ясо по-французьки в духовці — 8 кращих рецептів

2. Смачне м’ясо по-французьки з грибами і картоплею

Дуже ситне, повноцінне блюдо, яке не потребує доповнення. Хіба що подати до нього овочевий салат або улюблений соус. Готується просто і швидко!

Інгредієнти:

  • 800 грам м’ясного філе (будь-якого)
  • сіль, мелений перець на смак
  • 600 грам цибулі ріпчастої
  • 2 столові ложки майонезу
  • 250 грам твердого сиру
  • 100 мл олії

Приготування:

1. Гриби ви можете брати будь-які. Якщо використовуєте свіжі, їх потрібно промити і нарізати шматочками. Також можна брати морожені або сушені.

2. На сковорідці нагріваємо олію. Викладаємо сюди гриби. Помішуючи, чекаємо, коли випарується волога. Потім трохи їх підрум’янимо.

3. М’ясо нарізаємо тонкими пластинками. Відбиваємо їх через плівку. Кладемо в миску. Солимо, приправляємо на смак. Вливаємо майонез. Все старанно перемішуємо руками, щоб кожен шматочок наситився спеціями і майонезом. Залишаємо на півгодини.

4. Деко застеляємо пергаментом або пакетом для випічки. Змащуємо зверху олією. Цибулю чистимо, ріжемо кільцями. Розкладаємо в один шар.

5. Викладаємо м’ясо. Зверху розподіляємо гриби. Посипаємо сиром.

6. Духовку нагріваємо до 190-200 градусів. Випікаємо приблизно 50-60 хвилин, до рум’яної скоринки. Нарізати відразу після вимкнення духовки не раджу. Краще дайте йому трохи відпочити без нагріву, хвилин 15-20.