М’ясо по-французьки в духовці — 8 кращих рецептів

Інгредієнти:

  • 600 грам свинячої вирізки
  • сіль на смак
  • 2 цибулини середнього розміру
  • мелений перець на смак
  • 200 грам твердого сиру
  • 4 томата середнього розміру
  • майонез на смак
  • домашня гірчиця на смак

Приготування:

1. М’ясо потрібно брати свіже. Якщо у вас заморожений шматок, треба його повністю розморозити, помити і обсушити. Нарізаємо його на тонкі пласти. Загортаємо у плівку. Відбиваємо молоточком, до м’якості.

2. Посипаємо з усіх сторін сіллю і перцем. За бажанням, можете підключити улюблені приправи до м’яса. Викладаємо на деко, вистелений пергаментом або фольгою.

3. Змащуємо кожен шматок столовою гірчицею. Цибулю чистимо, нарізаємо кільцями або півкільцями. Посипаємо зверху.

4. Помідори миємо, обсушуємо. Зрізаємо ущільнення від зростання плодоніжки. Нарізаємо їх тонкими кружечками. Кладемо зверху на цибулю з м’ясом. Промазуємо майонезом. Чим товще буде шар майонезу, тим соковитіше вийде м’ясо.

5. Сир тремо теркою. Обсипали їм страву зверху, щедрої шапочкою. Нагріваємо піч до 180 градусів. Відправляємо сюди форму приблизно на півгодини.

Коли м’ясо приготується, воно віддасть багато соку у форму. Краще дочекатися, поки воно трохи постоїть поза духовки. Тоді всі соки блюдо вбере в себе назад.