Зелений перець вийняти з банки, дати стекти рідини, розім’яти виделкою, додати до фаршу. Фарш ще раз перемішати, додати сіль і перець за смаком.
Для начинки пучок петрушки вимити, дрібно порубати.
Форму для кексу змастити вершковим маслом, на дно покласти половину фаршу, розрівняти, покласти приготовлену моркву, потім петрушку, рівномірно розподілити всі, зверху розкласти залишився фарш. На всю довжину фаршу, у верхній частині, ребром долоні (або чим хочете, ножем, ложкою …) зробити V — образне поглиблення, або будь-яке вподобане вам, заввишки 2-3 див.
Якщо у вас інша форма, можете застелити її фольгою і на неї покласти фарш.
Консервований горошок вийняти з банки, дати стекти рідини і укласти в зроблене вами у фарші, поглиблення.
Форму поставити на решітку, в розігріту духовку при температурі 200-225°. Запікати близько 1 години.
З готового рулету злити виступив сік, вийняти рулет з форми (виймайте обережно, беріть лопатками в декількох місцях, щоб не зламався), викласти рулет на підігріте блюдо, нарізати скибочками і поставити в тепло.