5. Простий рецепт маринованих маслюків на зиму
Пропоную ще один рецепт маринованих маслюків. Він простий у приготуванні і готується швидко.
Інгредієнти:
- Кілограм добірних грибів
- Кріп-на смак
- 4 лаврушки
- 4 зубчики часнику
- 5 горошин перцю
- Оцет на смак
- 2 столові ложки солі крупнокаменной
Приготування:
1. Гриби перебрати, за необхідності нарізати. Старанно вимити. Відварити з додаванням солі хвилин 20, після чого процідити.
2. З решти інгредієнтів зварити розсіл. Коли він закипить, відправити сюди підварені маслюки. Коли всі знову скипить, варити 5 хвилин. Перед вимиканням влити оцет (приблизно 2 столові ложки 9% на літр води).
3. Розкласти рівномірно по банкам і відразу закатати. Після охолодження переносити в прохолодне приміщення без доступу сонячного світла.
6. Відео – Мариновані маслюки, смачний і легкий спосіб
Мабуть, самий популярний спосіб заготівлі маслюків – маринування. Такі гриби, я вважаю, найсмачніші і «ходові». На столі вони розлітаються швидше будь-якої іншої, навіть найпікантнішою закуски. Особливо, якщо заправити їх ароматним маслом і подкрошить лука.
Автор ролика пропонує вам свій рецепт. Приємного перегляду!
У сезон грибів, особливо гостро постає питання про їх проектуванні. Крім смаження з картоплею або грибного супу відразу після збору, потрібно подбати і про зимівлі. Адже коли наступають похмурі зимові дні, особливо сильно хочеться літніх принад.
Маслюки я намагаюся заготовляти кожен рік. Особливо люблю мариновані або солоні. Але якщо часу мало, можна просто заморозити їх про запас. Також смачно посмажити їх в олії і зберегти в баночках. Потім зручно дістати їх і відразу ж використовувати, адже вони вже готові.
Забирайте статтю собі в соціальні мережі, щоб не втратити. Заходьте до нас частіше! До швидких зустрічей!