Маслюки на зиму — 6 рецептів заготовки смачних грибів

4. Маслюки солоні на зиму

Пропоную вам ще один спосіб заготівлі маслюків. На цей раз ми їх засолим. Виходить дуже смачно. З відварною картоплею – саме те!

Інгредієнти:

  • Кілограм маслюків
  • 3 зубчики часнику
  • 5-8 горошин перцю
  • 2 столові ложки солі (вона обов’язково повинна бути великою, без ароматизаторів або добавок)
  • Пару гілочок кропу
  • 4 лаврушки

Приготування:

1. Зібрані чи придбані гриби зачистити від усього зайвого – сор, чорні точки, плівка на капелюшках. Очищають плівку не всі. Ті, хто любить більш склизкие маслюки, залишають їх. Деякі стверджують, що це шкідлива і гриби при цьому можуть гірчити. Я практично ніколи їх не чищу, але гіркоти не відчувала.

2. Старанно їх промити, помістити в каструлю. Залити в нього воду. Спочатку вони будуть на поверхні, але потім осядуть. Трохи присолити. Після того, як маса закипить, проварити залишилося 15 хвилин. Потім перекинути в сито, старанно промити. Воду злити.

3. В емальований посуд, на дно підсипати шар солі, викласти гриби, обсушені від води, капелюшками вниз. Додати лаврушку, можна поламану, також промитий кріп, дрібно нарізаний часник, горошки перцю. Знову посипати сіллю.

4. Так продовжити шари, поки не закінчаться гриби.

5. Тепер накрити тарілкою, щоб вона покрила всі гриби, дном вгору. На неї поставити вантаж. Наприклад, банку з заготовками або водою. В такому вигляді залишити на 24 години, щоб маслюки виділили сік.

6. Перед тим, як зняти вантаж, простерилізувати банки і кришки. Робити це потрібно старанно, адже гриби не проходили термічної обробки і розкладають у банки холодними. Розкласти щільно маслюки, розлити розсіл, а потім закрутити кришками. Можна використовувати і капронові.

Зберігати в холодильнику. До вживання будуть готові приблизно через 14 тижні. Але їх можна зберегти і на зиму.