Маслюки на зиму — 6 рецептів заготовки смачних грибів

3. Заморожуємо маслюки на зиму

Якщо вам пощастило зібрати, купити або ж вас пригостили козубом маслюків, а часу на переробку у вас немає, пропоную їх заморозити. Це дуже просто і практично. Зберігаються вони в морозилці не один рік. При потребі, можна дістати їх і використовувати за призначенням. Як це зробити, розберемо прямо зараз.

Інгредієнти:

  • Свіжі добірні маслюки
  • Сіль і перець на смак
  • Лаврушка

Приготування:

1. Головне – ретельно підготувати гриби. Вони не повинні бути зіпсованими. Їх помити і обсушити від вологи. За бажанням, можна і почистити. Тільки робити це потрібно перед миттям. Адже мокрі гриби очистити дуже важко.

2. Великі екземпляри можна нарізати. А якщо ви заморожуєте їх для подальшої смаження, можна відразу дрібно нарубати всі гриби. Відправити в каструлю і залити водою до половини об’єму маслюків. Довести до закипання. Посолити, всипати горошини перцю і покласти лаврушку. Кладіть їх по смаку. З моменту закипання варити півгодини, прибираючи піну.

3. Перемістити масу з каструлі в друшляк. Дати стекти всій рідини. Нехай вони постоять в друшляку до охолодження. Так стече максимум води. При цьому потрібно частенько потрясивать їх.

4. Коли вони повністю охолонуть, звільняться від зайвої вологи, розкласти їх у пакети. Я завжди кладу в кожен пакет потроху, щоб, діставши, використовувати відразу всі, без залишку. Адже після розморожування їх вже краще не заморожувати повторно.

5. Можете використовувати звичайні пакети або спеціальні, з zip-застібкою. Вони мають зручне кріплення, захищають продукти від сторонніх запахів.

6. Зберігати в морозилці, у плоскому вигляді.