Маслюки на зиму — 6 рецептів заготовки смачних грибів

Інгредієнти:

  • 1,2 кілограма відварених маслюків
  • Сіль і мелений/горошковый перець на смак
  • 400 грам вершкового масла

Приготування:

1. Першим ділом, потрібно очистити маслюки від усього непотрібного. Маленькі гриби можна не очищати від плівки на капелюшку. Великі краще очистити. Старанно промити їх і відправити в киплячу воду з додаванням солі. Приблизний час варіння – 20-30 хвилин.

Якщо маслюки занадто великі, їх можна нарізати.

2. Обов’язково знімати піну при варінні. Потім воду з грибами вилити в друшляк. Маслюки добре промити і дати стекти всій рідини.

3. Сцеженные гриби викласти на суху сковороду. Включити нагрівання. Помішуючи, випарити з них всю зайву рідину.

4. Тепер, коли вони ужмутся, стануть менш водянистими, додати сюди столову ложку вершкового масла. Розмішати і обсмажити на невисокій потужності приблизно 15 хвилин. При цьому потрібно присолити і поперчити на смак.

5. Інше масло відправити в мисочку, придатну для мікрохвильової печі. Відправити її в піч приблизно на 3,5 хвилини. Воно розтане і покипить.

6. Підготувати стерильні банки з кришками. Щільно утрамбовувавши, розподілити гриби. Зверху залити топленим в мікрохвильовці маслом. Використовуйте тільки жовту частину. Те, що осіло вниз, нам не годиться.

7. Якщо ви будете зберігати банки в холодильнику, то можна відразу закочувати. Якщо зберігання планується в погребі, то банки потрібно простерилізувати в окропі 15 хвилин після закипання. Тільки після цього закрутити кришками і поставити шийкою вниз на рушник. Тепло вкрити та дати охолонути. Потім перенести на зимівлю.