Ліниві голубці


Цей рецепт точна копія оригінального смаку, але займає набагато менше часу на приготування. Спочатку готуємо котлети з курячого фаршу, рису і смажених овочів, а потім запікаємо їх з капустою та сметаною.

Інгредієнти

  • 800 гр.

    — курка (фарш)

  • 1/2 качана

    — капуста

  • 1 чашка

    — рисова крупа

  • 2 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 3 шт.

    — морква

  • 3 шт.

    — помідори

  • 1 чашка

    — сметана

  • за смаком

    — рослинна олія

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Очищену моркву натираємо, цибулю нарізаємо дрібно, помідори – кубиками, капусту – соломкою. Духовку ставимо на 200 градусів.

    Половину підготовленого цибулі і всю моркву обсмажуємо до м’якості.


    Промитий 4-5 разів рис заливаємо 5 чашками води й відварюємо до напівготовності. Промиваємо рис і відкидаємо на друшляк.


    У підготовлений рис додаємо смажені овочі.


    Додаємо курячий фарш, сіль і перемішуємо.


    Формуємо котлети.


    Обсмажуємо швидко.


    В іншій сковороді паралельно обсмажуємо на олії залишки лука.


    Додаємо підготовлені помідори.


    Капусту.


    Тушкуємо близько 5 хвилин, поки не виділиться сік і додаємо сметану.


    Котлети викладаємо у форму і зверху рівномірно розподіляємо підготовлену капусту з овочами і сметаною.

    Запікаємо ліниві голубці в духовці 30-35 хвилин і відразу подаємо. Приємного апетиту!