Цей рецепт точна копія оригінального смаку, але займає набагато менше часу на приготування. Спочатку готуємо котлети з курячого фаршу, рису і смажених овочів, а потім запікаємо їх з капустою та сметаною.
Інгредієнти
-
800 гр.
— курка (фарш)
-
1/2 качана
— капуста
-
1 чашка
— рисова крупа
-
2 шт.
— цибуля ріпчаста
-
3 шт.
— морква
-
3 шт.
— помідори
-
1 чашка
— сметана
-
за смаком
— рослинна олія
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Очищену моркву натираємо, цибулю нарізаємо дрібно, помідори – кубиками, капусту – соломкою. Духовку ставимо на 200 градусів.
Половину підготовленого цибулі і всю моркву обсмажуємо до м’якості.
Промитий 4-5 разів рис заливаємо 5 чашками води й відварюємо до напівготовності. Промиваємо рис і відкидаємо на друшляк.
У підготовлений рис додаємо смажені овочі.
Додаємо курячий фарш, сіль і перемішуємо.
Формуємо котлети.
Обсмажуємо швидко.
В іншій сковороді паралельно обсмажуємо на олії залишки лука.
Додаємо підготовлені помідори.
Капусту.
Тушкуємо близько 5 хвилин, поки не виділиться сік і додаємо сметану.
Котлети викладаємо у форму і зверху рівномірно розподіляємо підготовлену капусту з овочами і сметаною.
Запікаємо ліниві голубці в духовці 30-35 хвилин і відразу подаємо. Приємного апетиту!