Лимонні млинці


Рецепт класичних тонких млинчиків, які при подачі поллємо лимонним соком і посипаємо цукровою пудрою.

Інгредієнти

  • 100 гр.

    — мука

  • 200 мл.

    — молоко (тепле)

  • 75 мл.

    — вода (тепла)

  • 2 шт.

    — куряче яйце

  • 50 гр.

    — вершкове масло (розтоплене)

  • 1 щіпка

    — сіль

  • 1 шт.

    — лимон

  • на смак

    — цукрова пудра

Рецепт приготування

    У мисці збиваємо вінчиком яйця з сіллю, вливаємо молоко, воду і добре перемішуємо. Порціями додаємо борошно, постійно перемішуючи. Вливаємо розтоплене масло (трохи залишаємо для сковороди) і, для кращої консистенції, виливаємо заготовку в чашу блендера і збиваємо, щоб суміш була без грудочок. Тісто виходить рідким.


    Нагріваємо Сковороду на середньому вогні, змащуємо маслом і вливаємо половину ополоника підготовленого тіста. Сковороду тримаємо за ручку і, повертаючи в різні боки, розподіляємо рідке тісто по всій поверхні дна сковороди. Кількість тіста залежить від розміру сковороди. Як тільки млинець підсмажиться, перевертаємо лопаткою на іншу сторону.


    Готові ароматні млинці складаємо один на одного. Лимон розрізаємо навпіл і виживаємо руками сік.

    Кожен млинець збризкуємо лимонним соком, посипаємо цукровою пудрою, звертаємо в трикутники і подаємо. Приємного апетиту!