Лечо з огірків на зиму, неймовірно смачна заготівля

4. Болгарський перець, огірки, помідори — рецепт лечо на зиму

Витративши трохи часу і сил на заготівлю лечо, ви забезпечите сім’ю улюбленою закускою на всю зиму. Ось вам ще один простий рецепт дуже смачного салату з огірків з помідорами.

Інгредієнти:

  • Кілограм соковитих томатів
  • 12 столових ложок оцту 9%
  • 600 грам огірочків будь-якого розміру
  • 600 грам перцю солодкого
  • 3 столові ложки (неповні) солі
  • 12 чайних ложок цукрового піску
  • 400 грам моркви
  • 16 чайних ложок олії

Приготування:

1.Всі овочі помити, які потрібно очистити.

2.Моркву нарізати соломкою або подрібнити корейської теркою. Цибуля нарізати сломкой, в залежності від його товщини (на підлозі — або чверть-кільця).

3.Перець очистити від насіння і м’яких перегородок усередині. Нарізати його смужками середньої товщини.

4.Помідори нарізати великими шматочками. При цьому обов’язково потрібно знімати твердий стрижень від зростання плодоніжки. Огірочки нарізати невеликими скибочками.

5.Всі підготовлені вище овочі помістити в один посуд для варіння. Після скипання, під кришкою прокип’ятити на невеликій потужності 15 хвилин.

6.Тепер додати всі інгредієнти зі списку і варити на таких же умовах ще 15 хвилин.

7.Поки маса варилася, потрібно підготувати чисті банки, простерилізований їх. Кришки обдати окропом. Спочатку у банки щільно закласти овочі. Потім заповнити соком. Закатати, встановити на рушник кришками вниз. Тепло укутати, залишити годин на 8. Потім перенести на зберігання.