Лечо з огірків на зиму, неймовірно смачна заготівля

2. Рецепт лечо з огірків на зиму — пальчики оближеш

Огірки в лечо часто супроводжуються томатами і солодким перцем. Без них важко уявити всієї краси цієї закуски. Крім них, можна додати сюди часник, морква. Пропоную вам цей цікавий і смачний рецепт.

Інгредієнти:

  • Півтора кілограма стиглих помідор
  • Половина склянки олії
  • Кілограм будь-яких свіжих огірків (тільки не зіпсованих, не гірких)
  • 300 грам свіжої моркви
  • 100 мл столового оцту
  • 300 грам солодкого перцю
  • Половина склянки цукрового піску
  • Середня головка часнику
  • Столова ложка крупної солі
  • Пару перчиком чилі на смак

Приготування:

1.Помідори помити. Якщо хочете, можна попередньо їх почистити. Але, якщо ви взяли соковиті м’ясисті плоди, то цього не потрібно.

2.Нарізати їх на шматочки, зрізати щільне місце, де росла плодоніжка. М’якоть пропустити на м’ясорубці або пюрировать блендером. З ними ж подрібнити чилі, очищений часник. При цьому майте на увазі, що якщо залишити насіння в перці чилі, то страва буде гостріше.

3.Моркву почистити і натерти теркою. Солодкий перець очистити від нутрощів і нарізати соломкою. Розжарити трохи олії, обсмажити їх разом до м’якості та легкого рум’янцю.

4.Огірки помити. Нарізати на чотири частини вздовж, потім на бруски приблизно в 3 сантиметри. Якщо вони більші, можна різати дрібніше.

Якщо огірки гірчать, то їх краще не використовувати. Але якщо вибору у вас немає, можна очистити у них шкірку і пустити в хід.

5.Томатну масу перелити в каструлю. Сюди ж додати обсмажені овочі і огірки. Посолити, всипати цукор, влити олію. Включити під каструлею нагрівання.

6.Після того, як маса закипить повноцінно, потрібно гасити під кришкою на середньої потужності, часто перемішуючи, близько півгодини. Тим часом, простерилізувати зручним вам способом банки з кришками.

7.Без п’яти хвилин готовності маси, залити оцет, розмішати, дотушить покладені хвилини. Потім заповнити щільно банки, закатати. Відразу гарячими переносити на зберігання не потрібно. Спочатку перевернути їх догори дном і тепло вкрити. Годин через 8 вони охолонуть. Тоді можна прибирати їх в комору.