Інгредієнти:
- 5 кілограм свіжих огірків
- Головка часнику (більше або менше, на смак)
- Стакан цукрового піску
- Кілограм солодкого перцю
- 100 грам солі
- Склянка столового оцту
- 2,5 кіло стиглих томатів
- Склянка олії.
Рівень солі і цукру теж можете регулювати на смак. Це залежить не тільки від ваших смакових уподобань, але і від солодощі томатів.
Приготування:
1.Огірки дуже добре промити, обтерти. Зрізати хвостики.
2.Нарізати їх можна, як вам завгодно – кубиками, кружечками, скибочками, соломкою. Головне, не дуже дрібно, але і не крупно.
3.Помідори вимити і надрізати кожну по шкірці. Помістити в окріп на півхвилини, а потім ще на пару секунд у холодну воду. У місцях порізів можна зручно вхопитися за шкірку і зняти її. Якщо ж томати дуже м’які, переспілі, можна не очищати їх зовсім.
4.Нарізати м’якоть, попередньо видаливши стрижень від плодоніжки, на кубики невеликого розміру.
5.Солодкий перець очистити від насіння і м’яких перегородок усередині. Нарізати середніми шматочками.
6.У толстодонную каструлю відповідної місткості налити олію, трохи прогріти його. Якщо всі овочі не лізуть відразу в одну каструлю, можна поділити інгредієнти на 2 порції, варити по черзі або в різних каструлях. Але не бійтеся щільно закладати овочі. Адже незабаром вони зменшаться в обсязі.
7.Викласти масу всі підготовлені овочі, томатне пюре, огірки, перці. Додати дрібно порубаний часник і всі інші продукти зі списку. Після скипання, прикривши кришкою, протушкувати півгодини. При цьому потрібно часто помішувати.
8.Залишилося тільки розкласти по чистим банкам і закатати. На столі розстелити плед або ковдру. Кришками вниз, щільно один до одного розставити баночки. Зверху вкрити. В такому стані залишити годин на 8 або більше.