Лазанья — 5 рецептів приготування в домашніх умовах

3. Дієтична лазанья


Таке блюдо вважається дуже калорійним, ситним. Однак, його можна спростити так, що воно підійде і тим, хто дотримується дієт. Досить замінити деякі інгредієнти на більш доступні. Наприклад, замінимо соус бешамель на звичайний кефір і томатну пасту. Фарш буде тільки курячий. Обов’язково повинні бути присутніми овочі. Таке блюдо не гірше інших. І оцінять його по достоїнству. Сподіваюся, вона вам дуже сподобається.

Потрібно:

  • Листи лазаньї – 6 — 8 шт
  • Курячий фарш – 200 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Селера стеблової – 1 шт.
  • Помідори – 1 — 2 шт.
  • Томатна паста – 1,5 ст. л.
  • Часник – 2 зубки
  • Кефір – 200 — 300 мілілітрів
  • Сулугуні – 100 гр.
  • Сіль, перець – за смаком
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Порядок дій:


1.У сковороду налити трошки олії. Поставити прогріватися. Скласти в нього м’ясо, нарізані невеликими кубиками моркву, томат і селеру. Посолити і поперчити за смаком. Добре перемішати. Обсмажувати майже до готовності. Обов’язково перемішуйте через короткий проміжок часу.


2. У невеликій глибокій мисці з’єднати томатну пасту з дрібно натертим часником і сіллю.


3. Вилити в томатно – часникову суміш кефір. Перемішати до повної однорідності. Виходить дуже смачний соус. Він чудово замінить бешамель.


4. В зручну для випічки форму налити трохи соусу. Розподілити його по всій площі дна.


5. Зверху розкласти листя лазаньї.


6. Викласти шаром частину смаженої начинки і посипати тертим сиром.


7. Продублювати всі верстви ще кілька разів. Дивлячись наскільки вам дозволяє висота форми. Потім поставити запікатися в духовку, нагріту до 170 градусів. Готувати близько півгодини.
По готовності, подати кожному порційно.
Відмінного настрою і приємного апетиту!