3. Дієтична лазанья
Таке блюдо вважається дуже калорійним, ситним. Однак, його можна спростити так, що воно підійде і тим, хто дотримується дієт. Досить замінити деякі інгредієнти на більш доступні. Наприклад, замінимо соус бешамель на звичайний кефір і томатну пасту. Фарш буде тільки курячий. Обов’язково повинні бути присутніми овочі. Таке блюдо не гірше інших. І оцінять його по достоїнству. Сподіваюся, вона вам дуже сподобається.
Потрібно:
- Листи лазаньї – 6 — 8 шт
- Курячий фарш – 200 гр.
- Морква – 1 шт.
- Селера стеблової – 1 шт.
- Помідори – 1 — 2 шт.
- Томатна паста – 1,5 ст. л.
- Часник – 2 зубки
- Кефір – 200 — 300 мілілітрів
- Сулугуні – 100 гр.
- Сіль, перець – за смаком
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Порядок дій:
1.У сковороду налити трошки олії. Поставити прогріватися. Скласти в нього м’ясо, нарізані невеликими кубиками моркву, томат і селеру. Посолити і поперчити за смаком. Добре перемішати. Обсмажувати майже до готовності. Обов’язково перемішуйте через короткий проміжок часу.
2. У невеликій глибокій мисці з’єднати томатну пасту з дрібно натертим часником і сіллю.
3. Вилити в томатно – часникову суміш кефір. Перемішати до повної однорідності. Виходить дуже смачний соус. Він чудово замінить бешамель.
4. В зручну для випічки форму налити трохи соусу. Розподілити його по всій площі дна.
5. Зверху розкласти листя лазаньї.
6. Викласти шаром частину смаженої начинки і посипати тертим сиром.
7. Продублювати всі верстви ще кілька разів. Дивлячись наскільки вам дозволяє висота форми. Потім поставити запікатися в духовку, нагріту до 170 градусів. Готувати близько півгодини.
По готовності, подати кожному порційно.
Відмінного настрою і приємного апетиту!