Лазанья — 5 рецептів приготування в домашніх умовах

2.
«Ледача» лазанья з лаваша


Коли категорично не вистачає часу на приготування красивих і ситних страв. Проте завжди є вихід. В такі моменти можна скористатися швидкими варіантами. Вони значно економлять час і сили. В даному випадку можна замінити листя лазаньї на лаваш. Виходить нітрохи не гірше.

Знадобиться:

  • Лаваш тонкий — 1 шт
  • Фарш свинячий — 250 гр.
  • Сир твердий — 100 гр.
  • Помідор (жовтий) — 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 120 гр.
  • Томатна паста — 1 ч. л.
  • Масло вершкове — 25 гр.
  • Борошно — 20 гр.
  • Молоко — 250 мл
  • Орегано, базилік, мускатний горіх — за смаком
  • Цукор — 1 ч. л.
  • Сіль, перець чорний мелений — за смаком
  • Масло рослинне — 50 мілілітрів

Порядок дій:

1.Насамперед, м’ясо потрібно перекрутити дрібний фарш. Цибулю подрібнити ножем або блендером.


2. На розпечену сковорідку з олією і покласти трохи обсмажити підготовлений цибулю. Додати ніжний м’ясний фарш. Все обсмажувати протягом декількох хвилин. Обов’язково періодично перемішувати.

3. Покласти необхідну кількість томатної пасти. У тій же пропорції покласти цукор. Перемішати і продовжувати обсмажувати декілька хвилин.


4. У обжарку натерти на крупній тертці стиглий помідор. Слідом додати спеції: перець, орегано, базилік, сіль і перець. Ретельно перемішати суміш і прибрати з вогню.


5. У жаростійкою посуді розтопити вершкове масло. Висипати порційно в нього борошно. Відразу ж добре перемішати.

Борошно краще використовувати просіяне.

6. Постійно помішуючи суміш, поступово влити молоко. Повинна вийти рідка, але повністю однорідна консистенція. Покласти сюди сіль і мускатний горіх.

7. Нагріти до кипіння і загустіння. Тільки потім прибрати з плити.
7. Відразу слід приготувати лаваш. Нарізати його на той розмір, який вам необхідний.
8. Сир натерти на крупній тертці.
9. У цьому рецепті я використовую розмір лаваша такою, щоб зверху можна було легко встановити форму.


10. Встановити форму на деко, застелений пергаментним папером. Першим шаром покласти всередину її лаваш. Наступними шарами будуть фарш, потім соус.

11. Зверху накрити листом лаваша. Повторити дані шари ще три рази.


12. Натертий сир розсипати завершальним шаром.


13. Духовку включити на 190 градусів. Випікати протягом десяти хвилин. Повинна утворитися апетитна і рум’яна сирна скоринка.
Подавати на стіл як в гарячому, так і в холодному вигляді.
Приємного апетиту і гарного настрою!