Лазанья — 5 рецептів приготування в домашніх умовах

1.Лазанья з куркою і грибами

Куряче м’ясо і гриби — універсальне поєднання продуктів. Всі оцінять ваш шедевр по заслугах! Аромат полонить за версту. Тому утриматися просто не реально.

Необхідно:

  • Подрібнене філе курки – 500 гр
  • Цибуля – 1 штука
  • Печериці – 150 гр
  • Томатний соус – 2 — 3 ст. ложки
  • Вода – 1 стакан
  • Сіль, перець – за смаком
  • Моцарелла – 200 гр
  • Пармезан – 1 ст. ложка
  • Листи лазаньї – 8 — 10 штук
  • Вершки 10 % — за бажанням
  • Масло рослинне – 1 ст. ложка

Порядок дій:

1.При необхідності, всі продукти помити, очистити, приготувати до використання.

2. На сковороду налити зовсім трохи рослинного масла, загострити його. Цибулю порізати півкільцями. Викласти в розігріту олію, обсмажити до легкої м’якості.

3. Печериці порізати великими кубиками, перекласти їх до цибулі. Все тушкувати приблизно 10 хвилин.


4. Після закінчення часу покласти в сковороду подрібнене куряче філе. Всі продукти перемішати до однорідної маси, готувати ще приблизно десять хвилин.


4. Покласти необхідну кількість томатного соусу, води. Присолити і приперчити начинку по своєму смаку. Готувати на слабкому вогні до випаровування води протягом десяти — п’ятнадцяти хвилин.

5. Замінити воду можна на будь-вино. Залежить від можливостей і бажання.


6. Поки готується начинка, листи лазаньї відварити у воді з додаванням солі. Після закипання варити їх п’ять хвилин. Потім перемістити їх у друшляк, щоб з них пішла зайва вода.


7. У деко розподілити перший шар, що складається з двох листів лазаньї. Зверху покласти рівномірним шаром начинку з печериць і подрібненого курячого філе.


8. Моцарелу потерти на крупній тертці, добре посипати даним продуктом начинку.


9. Наступний шар викласти з листів лазаньї. Повторити шари. Знову розкласти начинку, посипати її моцарелою, знову все перекрити листами для лазаньї.


10. Самі верхні листи для лазаньї густо посипати натертим сиром. Полити злегка нежирними вершками.

Щоб блюдо було соковитим, то варто скористатися вершками. Якщо навпаки – вершки не потрібні.

11. Помістити форму з лазаньєю на 40 хвилин в заздалегідь розігріту духовку до 180 градусів.
12. Тим часом пармезан натерти. За 10 хвилин до завершення готування посипати їм верхню поверхню лазаньї, повернути в духовку до закінчення часу.
Готуйте з любов’ю! Пригощайте себе і дорогих для вас людей!
Приємного апетиту, відмінного настрою вам!