Відмінний рецепт приготування смачних курячих стегон маринованих в розсолі з сухого білого вина
Інгредієнти
-
5 кг.
— курка (стегно)
-
1/2 пляшка
— вино (сухе біле)
-
4 склянки
— вода
-
1 чашка
— сіль
-
2 пакетика
— приправа (для курки гриль)
Рецепт приготування
В глибоке відро або каструлю додаємо вино, воду і сіль. Ретельно розмішуємо до розчинення солі.
Курячі стегна промиваємо і додаємо в розсіл. Якщо розсіл не повністю покриває стегна, то додаємо води. Ємність накриваємо кришкою і залишаємо в холодильнику на 5 годин маринуватися.
Мариновані курячі стегна виймаємо з розсолу і просушуємо паперовими рушниками.
Ретельно натираємо курку спеціями.
Висипаємо розпалені вугілля в барбекю на решітку для вугілля, рівномірно розподіляємо. Закриваємо кришку і розігріваємо протягом 5-7 хвилин.
Розкладаємо стегна на верхню решітку і смажимо при температурі 150-170 градусах до готовності, постійно перевертаючи на різні сторони протягом 30-45 хвилин.
Курка виходить із золотистою і хрусткою скоринкою. Подаємо з овочами
Приємного апетиту!