Курячі стегна барбекю


Відмінний рецепт приготування смачних курячих стегон маринованих в розсолі з сухого білого вина

Інгредієнти

  • 5 кг.

    — курка (стегно)

  • 1/2 пляшка

    — вино (сухе біле)

  • 4 склянки

    — вода

  • 1 чашка

    — сіль

  • 2 пакетика

    — приправа (для курки гриль)

Рецепт приготування

    В глибоке відро або каструлю додаємо вино, воду і сіль. Ретельно розмішуємо до розчинення солі.

    Курячі стегна промиваємо і додаємо в розсіл. Якщо розсіл не повністю покриває стегна, то додаємо води. Ємність накриваємо кришкою і залишаємо в холодильнику на 5 годин маринуватися.

    Мариновані курячі стегна виймаємо з розсолу і просушуємо паперовими рушниками.

    Ретельно натираємо курку спеціями.

    Висипаємо розпалені вугілля в барбекю на решітку для вугілля, рівномірно розподіляємо. Закриваємо кришку і розігріваємо протягом 5-7 хвилин.

    Розкладаємо стегна на верхню решітку і смажимо при температурі 150-170 градусах до готовності, постійно перевертаючи на різні сторони протягом 30-45 хвилин.


    Курка виходить із золотистою і хрусткою скоринкою. Подаємо з овочами

    Приємного апетиту!