Відмінний рецепт приготування хрустких курячих ніжок у подвійній паніровці з вівсянкою.
Інгредієнти
Для ніжок:
-
6 шт.
— курка (ніжки)
-
2 шт.
— куряче яйце
-
2 ст. л.
— молоко
-
150 гр.
— мука
-
2 ч. л.
— часниковий порошок
-
1 ч. л.
— паприка
-
1 ч. л.
— перець (чорний мелений)
-
2 ст. л.
— сухарі (панірувальні)
-
2 ст. л.
— вівсяна крупа (вівсянка)
-
1 ч. л.
— сіль
-
за смаком
— рослинна олія
Для маринаду:
-
1 ч. л.
— сіль
-
3 ст. л.
— сік лимона
-
1 ч. л.
— перець (чилі)
-
1 ч. л.
— перець (чорний мелений)
Рецепт приготування
У мисці змішуємо маринад: сіль, сік лимона і перець.
Курячі ніжки промиваємо. Заливаємо ніжки підготовленим маринадом і добре перемішуємо. Залишаємо курочку на 1-2 години.
У мисці змішуємо половину борошна, часниковий порошок, сіль, паприку, чорний перець, сухарі і вівсянку. Решту борошна висипаємо в іншу миску.
В іншій мисці збиваємо виделкою яйця з молоком.
Підготовлені мариновані ніжки обвалюємо в борошні.
До яєчної суміші.
І в суміші з борошна, вівсянки і перцю.
У глибокій каструлі розігріваємо велику кількість олії і обсмажуємо ніжки 20-25 хвилин до хрусткої коричневої скоринки.
Готові ароматні ніжки викладаємо на паперові рушники, а потім на тарілки і подаємо з смаженою картоплею. Приємного апетиту!