Курячі ніжки (а-ля KFS)


Відмінний рецепт приготування хрустких курячих ніжок у подвійній паніровці з вівсянкою.

Інгредієнти

Для ніжок:

  • 6 шт.

    — курка (ніжки)

  • 2 шт.

    — куряче яйце

  • 2 ст. л.

    — молоко

  • 150 гр.

    — мука

  • 2 ч. л.

    — часниковий порошок

  • 1 ч. л.

    — паприка

  • 1 ч. л.

    — перець (чорний мелений)

  • 2 ст. л.

    — сухарі (панірувальні)

  • 2 ст. л.

    — вівсяна крупа (вівсянка)

  • 1 ч. л.

    — сіль

  • за смаком

    — рослинна олія

Для маринаду:

  • 1 ч. л.

    — сіль

  • 3 ст. л.

    — сік лимона

  • 1 ч. л.

    — перець (чилі)

  • 1 ч. л.

    — перець (чорний мелений)

Рецепт приготування

    У мисці змішуємо маринад: сіль, сік лимона і перець.


    Курячі ніжки промиваємо. Заливаємо ніжки підготовленим маринадом і добре перемішуємо. Залишаємо курочку на 1-2 години.


    У мисці змішуємо половину борошна, часниковий порошок, сіль, паприку, чорний перець, сухарі і вівсянку. Решту борошна висипаємо в іншу миску.


    В іншій мисці збиваємо виделкою яйця з молоком.


    Підготовлені мариновані ніжки обвалюємо в борошні.


    До яєчної суміші.


    І в суміші з борошна, вівсянки і перцю.


    У глибокій каструлі розігріваємо велику кількість олії і обсмажуємо ніжки 20-25 хвилин до хрусткої коричневої скоринки.


    Готові ароматні ніжки викладаємо на паперові рушники, а потім на тарілки і подаємо з смаженою картоплею. Приємного апетиту!