Курка з хрусткою скоринкою, запечена в духовці

Здрастуйте, мої дорогі, вельмишановні читачі! Ми з вами знову зустрілися!

Страви з курки.
Я з великим бажанням хотіла б поділитися з вами кількома дуже цікавими рецептами шикарного страви — курка, запечена в духовці цілком з засмаженою, хрусткою скоринкою.
Ви скажіть, що ж унікального, складного в його приготуванні?

Однак, хочу сказати вам наступне, що про таких рецептах багато дізнаються вперше! А скільки бажаючих буде на додаткову порцію, не перелічити! Складність в приготуванні – середня. Однак, потрібно враховувати деякі нюанси, щоб досягнути відмінного результату!

1. Ціла курка запечена в духовці з овочами

Це блюдо можна визначити до категорії корисних. Адже воно складається з м’яса нежирних сортів, а так само доповнюється овочами. Воно підійде навіть для тих, хто дотримується дієт, правильного харчування!

Необхідні інгредієнти:

  • Курка – 1 тушка
  • Набір будь-яких овочів
  • Рослинна олія — за необхідності
  • Чорний перець – 1⁄2 ч. ложки
  • Мелена паприка – 1⁄2 ч. ложки
  • Куркума – 1⁄2 ч. ложки
  • Часник – 2 зубці
  • Сіль – 1 ч. ложка
  • Зелень – за смаком

Послідовність приготування:


1.У миску висипати куркуму, паприку, часник тертий, чорний перець, сіль. Залити порошкоподібні продукти 50 грамами рослинної олії. Ретельно все перемішати в єдину масу.


2. Курячу тушку ретельно промити в прохолодній воді. Видалити з неї шкірку (при бажанні), всі непотрібні для вас елементи.


3. Відсунути столовою ложкою з краю від м’яса шкірку.


4. Зубочисткою, зробити кілька проколів у м’ясної частини.

Такий спосіб проколювання дозволяє м’яса краще замаринувати, тим самим маринад додасть більшої аромат, смак.


5. Натерти маринадом, приготованим спочатку, курку як зовні, так всередині. Не забудьте змастити ті ділянки, де робили проколи.


6. Замариновану курку покласти в глибоку чашу. Упакувати під харчову плівку. Зробити в ній кілька проколів. Відправити чашку з вмістом в холодильник на дванадцять годин.

7. Тим часом, нарізати кільцями очищений ріпчаста цибуля біла.


8. Овочі можна використовувати будь-які. При цьому, зовсім не важливо в якому вигляді: заморожені або свіжі. Їх потрібно посолити, трохи посипати перцем, полити невеликою кількістю рослинного масла. Все перемішати так, щоб овочеві шматочки як можна більш рівномірно розподілилися між собою. Викласти все на деко.

9. Тушку дістати з холоду. Розташувати її у центр дека, зв’язавши їй ніжки. Навколо розкласти гарно підготовлені овочі. М’ясо залити залишками маринаду.

Якщо ви не забули покласти картоплю, то для надання йому більш ефектного зовнішнього вигляду, його потрібно змастити сумішшю куркуми і масла.


10. Деко поставити в духовку, прогріту до ста вісімдесяти градусів. Приблизний час на приготування – близько сорока – п’ятдесяти хвилин.
11. Перевірте страву на готовність. Наприклад, проколом зубочисткою. Якщо витікає прозорий сік – можна їсти. Якщо ж сік мутний, то потримаєте страву ще десять хвилин у духовці.
Для більш апетитного вигляду, можна присипати дрібно нарізаною зеленню.
Прекрасного проведення часу!

2. Курочка по – турецьки з картоплею, яблуками і спеціями

Курку люблять не тільки в Росії. Тому пропоную розглянути національний рецепт її приготування. В даному випадку, спосіб по – турецьки. Це дуже смачно, ароматно, апетитно! Цей варіант виграє тим, що, крім м’яса, ви отримуєте відразу готовий смачний гарнір. Зовні м’ясо настільки приваблює і заманює, що навіть повз проходять люди не залишать ваш будинок без уваги! А чому б нам не подражнити інших?!

Потрібно:

  • Курка – 1 шт.
  • Яблуко – 1-2 шт.
  • Гірчиця – 2 ст. ложка
  • Лимонний сік – 2 ст. ложка
  • Цукор – 1 ч. ложка
  • Часник – 2 зубці
  • Картопля – 5 шт.
  • Цибуля – 5 шт.
  • Морква – 3 шт.
  • Гострий стручковий перець – 2 шт.
  • Петрушка, чебрець, інша зелень – за смаком.

Спосіб приготування:

1.Підготовлену курку натерти сумішшю солі, перцю. Яблука, одну цибулину нарізати середніми кубиками. Укласти всередину тушки. Яблука використовуйте краще кисло – солодких сортів.
Часник подрібнити. З’єднати його з цукром, лимонним соком. Натерти тепер вже цим складом курку. Середніми кубиками нарізати картоплю, моркву, ріпчасту цибулю.
2. Перекласти м’ясо на деко. Укласти навколо птахи підготовлені, а так само овочі, що залишилися.
3. Поставити в розігріту духовку до двохсот градусів на тридцять хвилин, накривши кришкою. Після зняти її. Дати зарум’янитися скоринці до хрускоту. Час запікання в духовці залежить від маси курки. Таким чином, на тушку в півтора – два кілограми необхідно близько півтори години.
4. Перед тим, як подати на стіл страву, дрібно нарізати зелень, посипати його нею.
Чудового настрою, теплих вихідних!

3. Ціла курка з хрусткою скоринкою і апельсинами, в духовці

Як же ефектно виглядає на святковому столі або сімейному вечері таке блюдо. Саме воно прикрасить ваш стіл настільки, що просто не відвести очей. А який божественний смак набуває птах, за рахунок цитрусового фрукта! Швидше спробуйте приготувати, запрошуємо всіх за стіл!

Продукти:

  • Курка – 1 середня
  • Апельсин – 3 штуки
  • Часник – 6 зубців
  • Сіль – за смаком
  • Чорний мелений перець – за смаком

Приготування:

1. Промиту птицю обсушити одноразовими серветками або рушниками.
Слідом підготувати цитрусові. Промити, протерти від надлишків вологи. Нарізати їх тонкими кільцями. Якщо трапляються у фрукті кісточки – видаліть їх.
2. Змішати в мисці сіль з перцем. Цією сумішшю натерти курку з усіх можливих сторін.
Огорнути її харчовою плівкою, покласти в холод на годину.
3. У замариновану птицю потрібно покласти гуртки апельсина. Але зробити це потрібно таким чином. Використовуючи столову ложку, акуратно відокремити шкіру від м’яса на спині, грудці. Дуже акуратно, розкласти під шкіру апельсини.
4. Часник порізати середніми шматочками. Покласти його всередину птиці. Сюди ж покласти апельсини. Покласти тушку на деко або у форму для запікання.
5. Духовку нагріти до ста вісімдесяти градусів. Поставити деко з вмістом на годину.
Час безпосередньо залежить від розміру, ваги курки. Так на масу в 1 кілограм потрібно близько сорока хвилин для запікання.

Щоб м’ясо вийшло соковитим, його потрібно поливати під час запікання соком, що виділився.

6. По готовності перекласти птицю на красиве блюдо. Сміливо можна подавати на стіл!
Гарного вам настрою, приємного апетиту!

4. Рецепт курки з медом, соєвим соусом і чебрецем


А цей рецепт дозволить вам приготувати просто незабутнє частування. Мед надає деяку пікантність. А соєвий соус дозволяє м’яса стати ще більш ніжним, м’яким і смачним. Таке блюдо припаде до душі абсолютно кожному!

Склад:

  • Курка – кілограмова
  • Соєвий соус – 100 мілілітрів
  • Мед – 100 грам
  • Чебрець – 5 гілочок
  • Часник – 2 – 3 головки
  • Гострий перець – за смаком

Порядок роботи:

1.В чаші невеликого розміру приготувати маринад: з’єднати соєвий соус, мед, перець.
Кількість інгредієнтів для маринаду залежить від вашого смаку.


2. Всередину туші покласти гілочки чебрецю, подрібнений часник. Ніжки курки з’єднати або за допомогою шкіри, або ниткою.


3. Натерти рясно тушку приготовленим маринадом. Поставити в холодильник рівно на одну годину.

4. Покласти птицю у форму для запікання. Аркуш пергаменту змочити у воді, вкрити їм тушку.
Запікати в духовці при ста вісімдесяти градусах близько години. При цьому, періодично змащувати вміст форми маринадом.
Дане блюдо можна подати на стіл як самостійне або з будь-яким гарніром!
Приємного апетиту, чудового відпочинку!

5. Маринад для курки — і майонез аджика

Цей рецепт страви чудовий тим, що не потрібно сіль. Так як вона в достатній кількості входить до складу аджики і майонезу. Спробувавши таке частування один раз, ви назавжди закохаєтеся в нього.

Підготувати:

  • Тушка курки – 2 кілограми
  • Гостра аджика – 2 – 3 ст. ложки
  • Майонез – 3 – 4 ст. ложки
  • Рослинне масло – для змазування форми

Приготування:

1.Покласти перед собою заздалегідь підготовлену тушку. Зі всіх можливих сторін натерти її рясно аджикою. Потім, зверху розподілити тонкий шар майонезу.
2. Невеликою кількістю рослинного масла змастити деко. У центр покласти курку.
Поставити деко в попередньо прогріту духовку до ста вісімдесяти градусів на годину.
3. По закінченні часу на всяк випадок переконайтеся, що м’ясо пропеклося. Якщо все відмінно, то сміливо подавайте на стіл частування!
Приємного апетиту, відмінного настрою!

6. Курка в духовці у фользі з овочами


Цей спосіб приготування значно економить час. Фольга надійно захищає продукти від згоряння, зберігаючи їх соковитість, аромат, смак. При цьому, не потрібно навіть докладати особливих зусиль до миття форми для запікання, так як вона залишиться практично чистою. Бажаю удачі у приготуванні!

Потрібно:

  • Курка – середнього розміру
  • Сіль – 2 – 2,5 ч. ложки
  • Спеції – за смаком

Спосіб приготування:


1.Промиту, протерту птицю від надлишків вологи натерти сіллю, спеціями всередині і зовні. Залишити постояти в такому вигляді на двадцять хвилин.


2. Акуратно, але якісно упакувати тушку у фольгу так, щоб не було жодного просвіту.
Духовку розігріти до ста вісімдесяти градусів. Тим часом, покласти птицю у форму для запікання. Потім, відправити в духовку.

Для приготування знадобиться близько години, але все залежить від ваги, а так само розміру м’ясного продукту.

3. Як час минув, потрібно розкрити фольгу. Поставити курку ще на п’ятнадцять хвилин у духовку, щоб утворилася рум’яна, хрустка скориночка.
4. Після всього, акуратно викласти страву на красиву тарілку, поставити в центр столу! На додаток, можна відварити картоплю або інші овочі, крупи.
Чудового настрою!

7. Як приготувати курку з часником і лимоном в духовці


Не знаєте що швидко, без особливих зусиль приготувати до вечері або обіду? В допомогу вам даний рецепт! При цьому блискучий успіх вам гарантований!

Необхідно:

  • Тушка курки – 1 кг
  • Лимон – 1 шт.
  • Масло топлене вершкове – 1 ст. ложка
  • Часник – 2 зубці
  • Сіль – за смаком
  • Чорний мелений перець – за смаком

Послідовність роботи:

1.Раджу відразу включити духовий шафа для гарного прогрівання на двісті градусів. Цим часом швидко підготувати м’ясо до запіканню. Тушку ґрунтовно підготувати до приготування. Видаливши всі непотрібні елементи, промивши, протерши від надлишків вологи.
Змастити топленим вершковим маслом. Натерти добре сіллю, перцем.
2. Зубчики часнику очистити, залишити цільними. Лимон вимити, розрізати на дві рівні частини. Покласти ці продукти всередину птиці.
3. Уклавши курку на деко, відправити його в духовку на годину.
По готовності, дати настоятися поза духовки птиці ще хвилин десять. Після цього вийняти з неї лимон з часником.
Відмінного настрою, ситної вечері!

8. Відео – рецепт курки з лимоном і розмарином

Розглянувши безліч рецептів, ми якось мимоволі випустили з уваги курку з лимоном і розмарином. Страву за даною рецептурою виходить відмінним. Його можна їсти як гарячим, так холодним, з гарніром або самостійно! При цьому складність його приготування та ж, що в рецептах вище. А ось як здивувати таким частуванням своїх близьких, вам розкажуть, покажуть відео за посиланням трохи нижче!

Мабуть, мої дорогі, на цьому ми зупинимося. Способів, як приготувати курочку цілком у духовці, так ще з апетитною хрусткою скоринкою дуже багато. Ми розглянули з вами самі вишукані і кращі. Ті, які насправді залишаться у вашій кулінарній книзі надовго.
Використовуючи дане блюдо як для святкового або повсякденного сімейного обіду або вечері, обов’язковою вимогою залишається ваша сліпуча усмішка, прекрасний настрій!

Адже якщо у господині прекрасний настрій, значить все у неї виходить на вищому рівні!

Бажаю вам удачі у всьому!