Відмінний рецепт ароматних оладок з кефіру, кукурудзяного борошна і шматочків свіжої полуниці.
Інгредієнти
-
2 склянки
— борошно (кукурудзяна, 240 гр.)
-
1/2 склянки
— борошно (пшеничне)
-
250 гр.
— полуниця (свіжа)
-
1/2 літра
— кефір
-
1 шт.
— куряче яйце
-
4 ст. л.
— вершкове масло (розтоплене)
-
1 ч. л.
— сода (харчова)
-
3 ст. л.
— мед (рідкий)
-
3/4 ч. л.
— сіль
Рецепт приготування
2 види борошна перемішуємо з содою і сіллю. Робимо поглиблення і, помішуючи, вливаємо теплий кефір (пакет можна опустити в гарячу воду або вилити кефір в миску і розігріти в мікрохвильовій печі), розтоплене вершкове масло і рідкий мед. Додаємо яйце. Тісто для оладок має вийти не дуже густим і без грудочок. Залишаємо заготовку для оладок на 20 хвилин. Полуницю очищаємо і промиваємо.
Нарізаємо підготовлену полуницю кружечками і змішуємо з готовим тестом.
Тісто з полуницею порціями викладаємо по 2 ст. л. на розпечену змащену сковороду (або блинницу) і смажимо на середньому вогні до золотисто-коричневого кольору з 2-х сторін.
Пишні ароматні млинці з полуницею за бажанням змащуємо вершковим маслом і подаємо. Приємного апетиту!